Траже рецепт за отпад

АДА: Делегација ађанске општине посетила је фабрику за производњу постројења за селекцију и прераду отпада у Залегерсегу у Мађарској.
Delegacija Ade u fabrici za proizvodnju postrojenja za selekciju i preradu otpada u Zalegersegu u Mađarskoj Foto:Opština Ada
Фото: Делегација Аде у фабрици за производњу постројења за селекцију и прераду отпада у Залегерсегу у Мађарској Фото:Општина Ада

Делегација ађанске општине у којој су били председник општине Золтан Билицки, председник Скупштине општине Атила Бучу и директор ЈКП „Стандард” Милан Попов посетила је фабрику за производњу постројења за селекцију и прераду отпада у Залегерсегу у Мађарској, а након тога су обишли и једну нову фабрику, која је најсавременија у сортирању отпада у овој земљи.

Циљ посете било је упознавање са најновијим технологијама и формирање концепта, који би био најекономичнији, како за локалну самоуправу, тако и за становнике ове потиске општине. Председник општине Золтан Билицки указује да депоније отпада у року од две до три године морају бити елиминисане, па управо из тог разлога локална самоуправа тражи такво решење, с којим би се селектирање и прерада отпада одвијали на територији општине Ада.       

М. Мр.

Пројекат „Ада данас” реализовала је „Панонија медиа” у сарадњи са „Дневником”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести