Триста садница на више локација у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Акција „Засади дрво“, коју спроводе Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, заједно са ЈП „Војводинашуме”, организована је недавно на неколико локација у Зрењанину.
zasadi Drvece_Bagljas
Фото: Град Зрењанин

За ову прилику обезбеђено је 300 садница пољског јасена, јавора, горског јавора и млеча.

Акцији се прикључио и градоначелник Симо Салапура, који је учествовао у садњи јавора у парку код споменика страдалима у Другом светском рату, у насељу Багљаш. Градоначелник је оценио да су овакве акције изузетно важне, будући да живимо у делу Европе који је најслабије пошумљен. Он је подсетио да је Град Зрењанин у протекле две године набавио близу 20.000 садница које су прослеђене сеоским и градским месним заједницама, као и да је део садница искоришћен за озелењавање санираних дивљих депонија.

- Тражимо погодне локације за нове саднице. Пријавили смо се на неколико конкурса како бисмо уредили и градске паркове, а свакако подржавамо иницијативе грађана када је у питању озелењавање града - рекао је Салапура.

Шефица расадника ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Александра Магазин је истакла је да то комунално предузеће улаже у садни материјал и подизање и реновирање паркова и улица. За који дан, најављено је,  биће уређена Улица војводе Петра Бојовића, где ће бити засађена црвенолисна шљива.   

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5819
Најновије вести