У бачкопаланачкој општини стални лекари у сваком селу

БАЧКА ПАЛАНКА: Пријемом шесторо нових лекара поправиће се стање у бачкопаланачкој здравственој установи.
lekar terapija
Фото: Tanjug/pixabay.com, ilustracija

Према речима в.д. директорке Дома здравља „Др Младен Стојановић“ у Бачкој Паланци, др Срђане Крстоношић, стање се ових дана значајно поправља са шест нових лекара опште медицине који ће допринети да здравствена услуга у граду, али и сеоским амбулантама, буде потпунија. 

Тако од понедељка, 18. априла, са новопримљеним лекарима, свако село у бачкопаланачкој општини има сталног лекара. Пивнице, Деспотово, Силбаш, Гајдобра, Челарево, Обровац, Товаришево и Младеново имају лекаре са пуним радним временом, у Новој Гајдобри и Парагама лекар ради по четири сата, у Карађорђеву три сата, а у Нештину и Визићу пет сати.

У централној згради Дома здравља ради седам лекара опште праксе распоређених у две смене. У амбулантама „Стари град“, „Таркет“ и амбуланти хемостазе и кућног лечења ради по један лекар у преподневној смени, док у амбуланти Нова Паланка раде по један лекар у преподневној и један у послеподневној смени. 

У плану је да током маја буду примљена још два лекара која тренутно стажирају, чиме ће се додатно попунити лекарски кадар и омогућити грађанима да добију правовремену и квалитетну здравствену услугу, наводе из Дома здравља „Др Младен Стојановић“.

Како објашњавају из ове здравствене установе, са проблемом недостатка лекарског кадра и отежаним условима функционисања услед лоше епидемијске ситуације изазване коронавирусом, у протеклом периоду, суочио се и бачкопаланачки Дом здравља. Настојања надлежних ишла су у правцу решавања овог проблема, како би здравствена услуга била на жељеном нивоу и у складу са потребама грађања.

Т. Пачић 

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести