Бач: У старој „Славији” шиће трикотажу

БАЧ: У Бачу би до лета требало да у некадашњој кројачници „Славије” у центру места почне да ради погон за производњу одеће од трикотаже мађарске текстилне индустрије из Сегедина „Сегеди сзефо зрт”.
1
Фото: Dnevnik.rs

Мађарски предузетник познат је по лон пословима широм Европе, а у Бачу планира да шивење отпочне са укупно стотину радника у две смене.

У наредном периоду следи избор радника, и обука у две фазе – први део у Бачу, и други део у производном погону у Сегедину - каже Милан Иванић из Канцеларије за економски локални развој Бача.

- Наредне седмице требало би да стигну машине за шивење и да се изабаре група радница заинтересованих за посао. На Тржишту рада на подручју Општине Бач је 715 жена, па ће се у разговору с њима а потом и на лицу места за шиваћим машинама одредити потенцијалне шнајдерке  – наводи Иванић и додаје да мађарски предузетник планира да обука у Сегедину траје 90 дана.

Текстилна индустрија из Сегедина, каже Иванић, тражила је по Војводини простор за закуп намерена да прошири досадашњу производњу, па је Општина Бач понудила просторије у центру места од 435 квадрата које су дуго година празне. - Долазак ових текстилаца ће у значајној мери допринети унапређењу привредног амбијента у општини, смањењу незапослености и повећању стандарда житеља Општине Бач – нагласио је Милан Иванић из Канцеларије за локални развој Бача.

З. Делић

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести