У сусрет четвртом бечејском Гастро фесту: Породично на недељни ручак

БЕЧЕЈ: Омладински покрет Друштва интелектуалаца „Браћа Тан“ организоваће последње септембарске недеље традиционалну, четврту по реду, манифестацију Гастро фест. После два дешавања у дворишном амбијенту Спомен-куће Тан, увидело се да је простор скучен, па је манифестација пре две године пресељена у Горански парк.
10 - be cetvrti Danijel Jovanović u sredini sa saradnicima
Фото: Данијел Јовановић (у средини) са сарадницима, фото: В. Јанков

 Лане се због епидемиолошке ситуације паузирало, а сутра ће се у више него атрактивном амбијенту по сличној програмској шеми наставити где се стало са организацијом Фестивала гастрономије.

- Већ имамо искуство организовања фестивала у Горанском парку, па верујем да ће ове године све бити још боље. Врата фестивала се отварају у 9 сати, а дешавања су шаролика и садржајна, па верујемо да ће свако од посетилаца наћи задовољство за себе, а нико неће отићи гладан или жедан - рекао је у име организатора Данијел Јовановић. - У центру пажње биће такмичење младих кувара, који ће припремати јела четири националне кухиње у Војводини, мађарске, русинске, словачке и српске. Затим, пијаца производа тридесетак војвођанских домаћина, промоција угоститељских објеката који ће нудити недељни ручак, кутак за децу имена „Острво смеха“ и музички програм, од тамбураша до бенда „Перпетум мобиле“. Препоручујемо да се тог дана породично посети Гастро фест и руча у природном амбијенту, како домаћице не би морале да кувају недељни ручак.

Такмичење младих кувара, по правилу, привлачи пажњу. Ове године ће варјачу у руке узети ученици Економско-трговинске школе из Бечеја куваће јело српске кухиње, Гимназија и стручна школа „Доситеј Обрадовић“ из Новог Кнежевца задужени су за русинску кухињу, Економска школа из  Сомбора за мађарску, а Економска школа „Боса Миличевић“ из Суботице за словачку. Стручну подршку у овом надметању даје Кулинарска фондација Србије.

Да неће погрешити они који се одлуче да недељни ручак обаве на „Гастро фесту“ у природном амбијену Горанског парка, потврђују бечејски ресторан „Рибњак“ са својим специјалитетима, ресторан „Теракота“ из Бачке Тополе који ће, између осталог, нудити специјалитете припремљене испод сача, а и организатор ће имати своју кухињу у понуди, између осталог, чувени бирка паприкаш, мућкалицу... Током недељног ручка госте ће забављати Градски оркестар БЕУС и тамбурашки оркестар „Бендерги“. Посетиоци ће на пијаци моћи да купе низ домаћих производа, попут вина, зимнице, пекмеза, ракије, сирева... Да би одрасли несметано могли све штандове да обиђу, за најмлађе је припремљен Дечији кутак, у којем ће бити неколико креативних радионица везаних за екологију, обезбедиће се пони за јахање, моћи ће да се забаве на гуменој тврђави, а све ће пратити дечији концерти.

Организатори истичу да позив за посету није упућен само Бечејцима, већ свима који уживају у добором залогају, музици, забави... Паркинг је обезбеђен у Улици Милоша Црњанског, а може да се користи и паркинг испред спортског центра, те пешице кроз Горански парк до места дешавања испред зграде у којој је смештено Удружење грађана „Еко-Бечеј“.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести