У Томашевцу водоторањ пуштен у рад

ТОМАШЕВАЦ: Нови водоторањ у Томашевцу, са 600 метара новоизграђене водоводне мреже и новим бунаром, пуштен је у рад, саопштило је ЈКП „Водовод и канализација“ из Зрењанина.
U Tomaševcu vodotoranj pušten u rad  Foto:privatna arhiva
Фото: У Томашевцу водоторањ пуштен у рад  Фото:приватна архива

Захваљујући томе, елеминисани су дугогодишњи проблеми у водоснабдевању овог села.

– Град је, као инвеститор, поверио нашем предузећу извођење радова на изградњи водоторња и дела водоводне мреже у Томашевцу. То је учињено на основу уговора потписаног између Града Зрењанина и ЈКП „Водовод и канализација“. Након спроведеног поступка јавне набавке, део радова, односно изградњу и монтажу водоторња у Томашевцу, доделили смо предузећу „Патент инвест“ из Београда. Монтажа водоторња завршена је крајем јуна 2017. године – објаснио је руководилац Службе информисања и пословних комуникација у ЈКП „Водовод и канализација“ Синиша Гајин.

Град Зрењанин је издвојио 27,2 милиона динара за водоснабдевање  Томашевца

У октобру 2018. године ЈКП „Водовод и канализација“ је започело изградњу 600 метара водоводне мреже, са припадајућом арматуром и шахтовима, која спаја новоизграђени водоторањ и бунар са постојећом водоводном мрежом. Тај посао је завршен до краја те године. Месна заједница Томашевац обезбедила је изградњу новог бунара, а Град је у 2019. години обезбедио прикључак струје неопходан за рад водоторња и бунара.

– Након што су обављена сва потребна испитивања на бунару и водоторњу и након дезинфекције водоторња и испирања водоводне мреже, крајем децембра 2019. године пуштени су у рад ново извориште, односно бунар, опремљено хлоринатором и аутоматиком, и новоизграђени водоторањ. Старо извориште није било довољног капацитета за потребе мештана Томашевца. У великој мери су били присутни гасови, као и осцилације притиска воде у мрежи. Сви ти проблеми су елеминисани пуштањем у рад новог водоторња – навео је Гајин.

Гајин додаје да захваљујући овој инвестицији, за коју је Град Зрењанин издвојио 27,2 милиона динара, мештани Томашевца имају квалитетније водоснабдевање. Обезбеђен је стабилан притисак воде у мрежи, али и довољне резерве воде за несметано водоснабдевање у тренуцима када дође до прекида снабдевања Томашевца електричном енергијом.

        Ж. Балабан

EUR/RSD 117.3637
Најновије вести