Успех деце из Кикинде на међународном такмичењу

КИКИНДА: Млади полазници кикиндског центра „Brainobrain”, остварили су запажен успех на 7. међународном абацус такмичењу „Brainobrain fest 2022” у Београду одржаном онлајн, у коме је учешће узело 23.500 деце из 72 земље.
д
Фото: Град Кикинда

Међу 230 учесника из Србије нашло се 18 ученика из Кикинде, а најзапаженији је био Марко Гламочан, ученик четвртог разреда Основне школе „Ђура Јакшић” освојивши шампионски пехар.

И сви остали учесници из Кикинде су потврдили да ментална аритметика за њих није баук, јер су у јакој конкуренцији освојили неко од признања.

- Поносан сам што сам успео да освојим победнички пехар, захваљујући и учитељици. На такмичењу је било лепо, добро сам се забавио, јер ништа ме не усрећује више него када радим математичке задатке - каже Марко Гламочан.

„Браинобраин” је програм за децу који омогућава правилан развој мозга, интелектуалних способности и животних вештина, а едукативни центар у Кикинди ради од 2017. године. Програм је намењен деци већ од четири па до четрнаест година, а креирали су га стручњаци из области дечије психологије, едукације и математике.

Признања на овом такмичењу освојили су и остали учесници из Кикинде. За њих је у играоници Спортског центра „Језеро” , уз подршку локалне самоуправе уприличена додела признања која им је уручила чланица Градског већа за културу и образовање Валентина Мицковски.

- Свака част деци на фантастичним резултатима и љубави према математици. Охрабрила бих овом приликом и друге родитеље и наставнике да укључе што више деце у овакве и сличне ваннаставне активности, јер оне подстичу креативност, самопоуздање и тимски рад - нагласила је Мицковски.

М. Мр.

 

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести