Усвојен буџет Града Кикинде: Реалан, одговоран и домаћински

КИКИНДА: Усвојени градски буџет за 2021. годину, који је пројектован на две милијарде и 694 милиона динара, градоначелник Кикинде Никола Лукач окарактерисао је као реалан, одговоран и домаћински .
k
Фото: kikinda.org.rs

Буџет ће се, подвукао је, креирати искључиво на основу приходовне стране.

Ми смо одговорно и на реалним основама планирали буџет. Радићемо као што то чине добри домаћини, који знају колико имају новца и да у складу са тим праве расходовну страну. Проценили смо да у прва три месеца 2021. године, вероватно и током прве половине идуће године, нећемо моћи да организујемо лепе манифестације које наш град чине препознатљивим. Већ започете инфраструктурне пројекте наставићемо и у идућој години. Захваљући солидарности и одговорност удружења грађана, спорстских клубова и јавних предузећа и осталим буџетским корисницима, успели смо да направимо много реалнији буџет на основу приходовних страна,  нагласио је Лукач и додао да нису планирали пројекте, за које нису сигурни да у буџету имају средстава:

Како је додао, буџет за 2021. је реалан, одговоран и домаћински.

Настојаћемо да помогнемо и најугроженијима, казао је Лукач.

Надовезала се заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски. Она је потврдила да ће се највећи приход у буџету остварити од пореза на зараде и то око 889,5 милиона динара:

Овај приход је реалан с обзиром да ће се минимална зарада од јануара увећати за шест одсто. Рудна рента ће у буџету учествовати са 300 милиона динара, казала је она.

На седници се могло чути да ће најважније инвестиције у идућој години бити завршетак изградње градске пијаце, реконструкција Опште болнице, али и почетак изградње фабрике воде, подизање капеле у Башаиду, као и куглане у Новим Козарцима.

Зимска служба, али и одржавање путне инфраструктуре и троторара током целе године биће од идуће године под окриљем ЈП “Кикинда”. Субвенционисаћемо те послове са 150 милиона динара, рекла је заменица градоначелника.

Одборници су пре тога подржали и ребаланс овогодишњег буџета. Првобитно планиран буџет умањен је за око 700 милиона динара тако да износи две милијарде и 538 милиона динара.

Свима је јасно да смо због епидемије коронавируса морали да смањимо све непотребне трошкове, навео је градоначелник Лукач.

Одборници су усвојили програме пословања јавних предузећа “Кикинда”, “Топлана” и “Аутопревоз” за 2021. годину. На седници је разматран и извештај о безбедности саобраћаја током прошле године.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести