Војска угостила младе поводом Дана Команде за развој Банатске бригаде

ЗРЕЊАНИН: Поводом Дана Команде за развој Банатске бригаде, у зрењанинској касарни „Народни херој Светозар Марковић Тоза“ јуче је приређен тактичко-технички збор.
Prikaz naoružanja, vojne opreme i tehnike u zrenjaninskoj kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ Foto: Dnevnik.rs
Фото: Приказ наоружања, војне опреме и технике у зрењанинској касарни „Народни херој Светозар Марковић Тоза“ Фото: Дневник.рс

Приказу наоружања, војне опреме и технике, присуствовали су ученици завршних разреда средњих школа са територије Средњобанатског округа. У припреми збора, поред Војске Србије, учествовали су и припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона у Зрењанину, Црвеног крста, Јединице цивилне заштите и Организације резервних војних старешина у Зрењанину.

Тактичко-технички збор отворио је командант Команде за развој Банатске бригаде, потпуковник Александар Дедић, а млади су показали велико занимање за изложено оружје и технику. Демонстирано је, уз све мере безбедности, и кретање тенка и оклопног возила, што је код присутних изазвало посебну пажњу.

Своје позитивне утиске није скривао Бојан Момирски, матурант Економско-трговинске школе „Јован Трајковић“ у Зрењанину.

- Веома сам задовољан, јер смо имали шта да видимо од наоружања и опреме. Љубитељ сам наоружања, свидело ми се што смо могли да детаљно погледамо оружје, али је импресиван био и приказ кретања тенка – каже Момирски.  У оквиру обележавања овог дана, у зрењанинској касарни је касније одржана и свечана академија.

        Ж. Б.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести