За тројке посебни дарови у Општини Ковачица

КОВАЧИЦА: За новорођене бебе и њихове родитеље у овој години Општина Ковачица је у оквиру подршке породицама са децом, обезбедила за исплату накнада око пет милиона динара.
1
Фото: Тања Бубесков, Јарослав Хрубик и отац тројки Емилиан Поволни

Поред 235 беба које су дароване са 20.000 динара, посебно су дароване и тројке из Ковачице са по 20.000 динара, додатних 80.000 и беби опремом у вредности од 120.000 динара, тако да је породица Даше и Емилиана Поволни из Ковачице добила подршку локалне самоуправе у вредности 260.000 динара.

Ове године због настале ситуације услед епидемије изазване коронавирусом није могла бити уприличена свечаност на којој се традиционално заједно обављало даривање породиља и беба, па су уплате извршене на текуће рачуне и направљен је пријем за Емилиана Поволног, оца тројки које су рођене у Ковачици.

Овом приликом срећног оца ковачичких тројки дочекали су председник општине Јарослав Хрубик и начелница Општинске управе Тања Бубесков и уручене су му хранилице, ауто седишта и специјализована колица за троје деце. Породица Поволни је постала бројнија за две девојчице и дечака. Девојчице су већ у свом дому, а родитељи ишчекују да кући дође и дечак који се налази на неонатологији, да сви буду на окупу и заједнички прославе празнике.   

Председник ковачичке општине Јарослав Хрубик истакао је да се и општина Ковачица, као и држава Србија, труди да побољша и оснажи подршку породицама са децом, а да се резултати виде и да је повећан број новорођених беба у протеклој години у односу на претходне.

М. Митровић

Фото: Општина Ковачица

EUR/RSD 117.4015
Најновије вести