Затвара се најстарија месара у Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: Месну индустрију АД „Бачка“, која послује у систему „Универекспорта“, у Бачкој Паланци држе за домаћу.
с
Фото: Dnevnik.rs

„Бачка“ на улазу из правца Новог Сада има огромну модерну фарму крмача прасиља и товљеника, а деценијама Паланчани, посебно свињско месо купују у две овдашње месаре ове компаније. Убедљиво најомиљенија и најпознатија, поред осталог, по свињском месу је месара „Бачке” на улазу са леве стране у Зелену пијацу, а са главног шора. Ових дана потрошачи су изненађени, додуше незваничном вешћу да АД „Бачка“ затвара обе своје месаре у Бачкој Паланци.

У покушају да наручи прасетину за славу 31. октобра, Паланчанин је добио следећи одговор:

- Бојим се да неће моћи, прасића има, али не знамо да ли ћемо дочекати светог Луку као отворена месара – рекла је љубазна продавачица.

Људи са неверицом коментаришу ову незваничну вест, а један од наших саговорника деценијама је радио у овом објекту.  - Видите ли да само овде људи чекају на месо док је неколико месара у непосредној близини скоро празно – рече нам са сетом пензионисани месар. - Колико се сећам ова месара отворена је 1965. године, када је Паланку задесила велика поплава и када је Дунав претио да поплави целу варош. Жао ми је, али људи, ваљда знају шта раде. Имају своју рачуницу, а ми носталгичари памтићемо да се овде некада продавало најсвежије свињско месо, синоћ заклано.  Како је „Дневник“ сазнао свињског, свежег меса са оближње фарме и даље ће бити у Бачкој Паланци, али ће се куповати само у овдашњим објектима „Универекспорта“. Интересантно је да у последњих неколико година ова варош је просто пребукирана новим приватним месарама и нико није затворио дућан. Измишљају месари свакакве нове услуге, продају, пеку месо купљено код њих, нуде попусте, сталним муштеријама ниже цене...Бачкопаланчани су у месарама АД „Бачка“ куповали свињско месо и друге прерађевине и кад није најјефтиније, зато су и изненађени затварањем.

М. Суџум

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести