Завршена репарација водоторња у Ечки

ЕЧКА: Наношењем завршног заштитног слоја на стубу, у среду су комплетирани радови на репарацији водоторња у Ечки, који је истог дана пуштен у рад.
d
Фото: Приватна архива

Након овога биће обезбеђено још стабилније и квалитетније водоснабдевање села.

ЈКП „Водовод и канализација“ из Зрењанина је 8. октобра започело комплетну репарацију водоторња у Ечки. За 13 дана, уместо предвиђених 25, обављени су сви планирани радови на унутрашњости и спољашњости водоторња, који обухватају пескарење, фарбање и поправку термоизолације.

- Наношењем антикорозивног слоја на стубу водоторња, а потом и завршног заштитног слоја, у среду, 21. октобра, комплетирани су радови. Истог дана, у преподневним часовима, водоторањ је напуњен водом, након чега је пуштен у рад – објашњава руководилац Службе информисања и пословних комуникација у ЈКП „Водовод и канализација“ Синиша Гајин.

Приликом поновног повезивања водоторња на водоводну мрежу у Ечки дошло је до краћег прекида водоснабдевања, а у наредних неколико часова и до потпуне стабилизације на целој територији села.

-Завршетком комплексних и захтевних радова на репарацији водоторња, обезбеђено је још стабилније и квалитетније водоснабдевање у Ечки – додао је Гајин.

Водоторањ у Ечки изграђен је 1991. године, висок је 38,9 метара и запремине 200 кубних метара.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести