Зрењанинци гасили пожар на Старој планини

ЗРЕЊАНИН: За припаднике јединице Ватрогасно-спасилачког батаљона Полицијске управе Зрењанин, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић је приредио пријем у Градској кући.
z
Фото: zrenjanin.rs

На пријем су позвани ватрогасци и њихове старешине, који су недавно учествовали у успешном гашењу великог пожара на Старој планини. Из Зрењанина је у седмодневној акцији гашења пожара на Старој планини учествовало 16 ватрогасаца, са два теренска возила.

Наши ватрогасци, заједно са колегама из других градова, били су ангажовани на успешном гашењу великог пожара на Старој планини. Веома смо поносни на наше ватрогасце који су део тих навалних тимова, како они то кажу. Ово је била и прилика да се провери где смо по питању опреме и обучености. Закључак је да је последњих година много урађено на набавци средстава и опреме, оценио је градоначелник Јањић.

Он је напоменуо да се Град Зрењанин поноси и својим добровољним ватрогасним друштвима.

Они су веома често ангажовани заједно са нашим професионалцима. Добровољна ватрогасна друштва на територији града Зрењанина располажу са 21 возилом и свако село има ДВД, које може да реагује у свим ситуацијама у насељеним местима и на околним њивама, истиче Јањић.

Градоначелник је поручио да Град и Полицијска управа морају бити посвећени одржавању и набавци ватрогасних материјално - техничких средстава.

Мора се водити рачуна и о пријему у радни однос у ватрогасним јединицама и то ће сигурно бити реализовано у наредном периоду. Радиће се и на набавци опреме и средстава, најавио је градоначелник Јањић.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести