А. Атаљанц: Кроз игру размењујемо радост, бол, излазимо бољи

БЕОГРАД: Игра је манифестација живота, а кроз њу излазите прочишћенији и бољи, написала је примабалерина Ашхен Атаљанц примабалерина у посланици коју сваке године шаље Удружење балетских уметника Србије поводом 29. априла Светског дана игре.
baletske cipele
Фото: www.freeimages.com

Игра се на рођенданима, венчањима, по улицама, собама, на сцени, иза кулиса... Тако размењујемо радост, бол - као ритуал, живећи екстремна искуства, наводи се у посланици Атаљанц, која је и балет-мајстор, педагог.

Шаљући поруку о значају игре у данашњем времену, УБУС жели да допринесе афирмацији уметничке игре, домаћег плесног стваралаштва, а уједно и да подсети на то да се у 2017. години обележава 25 година од смрти Смиљане Мандукић - зачетнице савременог плесног израза у нас.

Ашхен Атаљанц у посланици напомиње да је игра универзални језик амбасадор једног света мира, толеранције и саосећања.

Игра је манифастација живота. Игра је трансформација. Игра је експресија душе. Игра телу даје духовну димензију. Игра је активно учествовање у вибрацијама универзума. Бог Шива је креирао свет играјући. Када играмо не мрзимо, не осуђујемо... Када играмо, приближавамо се себи и универзалним знањима. Конфучије је рекао: Не дајте мач човеку који не уме да игра, пише у посланици УБУС.

Наша прослављена балерина позива све да “ако већ нису, удахну дубоко и заиграју“.

Лепотом која ће изаћи из вас борите се против ружноће која нас напада! Из тог плеса љубави, изаћи ћете прочишћени и бољи... Једино тако можемо мењати свет, поручује Атаљанц.

До сада су српску посланицу поводом међународног Дана игре написали Лидија Пилипенко, Соња Лапатанов, Владимир Логунов, Милица Зајцев и Иванка Лукатели.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести