Дани корејске културе: Скокни до Кореје

БЕОГРАД: Амбасада Републике Кореје организоваће током маја и јуна у Београду и Новом Саду "Дане корејске културе" у циљу промоције културе те нама далеке земље, али и стварања јачих веза између корејског и српског народа. 
koreja EPA JEON HEON-KYUN.jpg
Фото: EPA (JEON HEON-KYUN)

Програм првих "Дана корејске културе", који ће се одвијати на више локација, обухватиће концерте, изложбе, оперу, модне и кулинарске догађаје, предавања о језику и култури, политички семинар и презнтацију популарне корејске културе.

Организатор посебно издваја из програма изложбу традиционалне корејске ношње - ханбок дизајнерке Хесун Ли, која је своје креације недавно приказала и у музеју Лувр у Паризу. 

Ли ће свој рад премијерно представити српској публици у "Ноћи музеја", 20. маја, у Установи културе "Пароброд", а цела поставка биће изложена на истом месту од 23. до 31. маја. 

Дизајнерка ће одржати предавање о моди и ханбоку 24. маја.

Изложбени део употпуниће уметнички дуо из Кореје, Шинсунг Бак и Кимјонг Хуна, који учествују и у пројекту "Art&Science" Центра за промоцију науке, од 27. априла до 25. маја у Културном центру Београда и од 7. јуна у Научном клубу ЦПН-а.

Београђани ће имати прилику да се упознају са корејском поп културом 28. маја у Културном центру "Реџ" где ће од 10 до 22 часа бити одржан програм "Кореа Алл Даy Лонг", а обухватиће К-Поп плесну радионицу, квиз, певање (норебанг), анимације, гледање корејских тв драма, такмичење у говорништву на корејском језику. 

Фестивал "Дани корејске културе" организује Амбасада Републике Кореје у Србији у партнерству са Корејском фондацијом.

Улаз на све догађаје је бесплатан, али ће за неке од догађаја посетиоци морати да најаве свој долазак или преузму своје бесплатне улазнице. Присуство политичком семинару могуће је само уз позивницу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести