Фелц: Концерт у Беграду специјалан тренутак у мом животу

Маестро Габријел Фелц под чијом управом је одржан феноменални концерт Београдске филхармоније пред десетинама хиљада посматрача,  за Дневник је изјавио да је ово био специјалан моменат у његовом животу.
filharmonija tanjug
Фото: Tanjug

„Концерт је заиста био фантастичан, специјалан тренутак у мом животу. Оркестар је одрадио сјајан посао, одлично су свирали и било је пуно енергије“, рекао је ексклузивно за Дневник Фелц.

Додао је да мора да искаже највеће поштовање београдској публици.

„Желели су да дођу и били су толико концентрисани на музику што све нас, мене и оркестар, чини веома срећним. Имали смо осећај да су људи заиста били уз нас, да су пажљиво слушали ову дивну музику и да им се свидела. Био је то савршен дан за Београдску филхармонију”, изјавио је маестро Габријел Фелц. 

Спектакуларан концерт Београдске филхармонија на отвореном у близини Палате Србија окупио је у недељу увече више од 25.000 поклоника уметничке музике.

Програм је под управом новог шефа-диригента Београдске филхармоније Габријела Фелца почео је сходно традицији БГФ тачно у 20 часова и то увертиром за оперу "Кармен" Жоржа Бизеа, а завршен извођењем на бис Радецког марша и Марша на Дрину.

Пре тога је, у финалу официјелног дела програма, који су чинила неке од најпопуларнијих дела уметничке музике, под диригентском палицом специјалног госта, легендарног маестра Зубина Мехте, изведено финале Пете симфоније Лудвига ван Бетовена.

М. Стајић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести