Фестивал "Мерлинка" гостује у Новом Саду

НОВИ САД: "Мерлинка" фестивал четврти пут гостује у Новом Саду од 18. до 20. маја у Музеју савремене уметности Војводине и представиће шест филмова, међу којима и популарни британски документарац "Грејс Џонс: Црвено светло и хлеб" о музичкој поп икони која наступа на овогодишњем "Егзит" фестивалу. 
1
Фото: Tanjug

На програму ће бити и шпански документарац "Расправа око костију", француски играни филм "120 откуцаја у минути", немачки документарац "Квиркор: како панковати револуцију", холандски играни "Краљица Амстердама" и фински играни филм "Том од Финске".

"Мерлинка" фестивал се од 2009. године сваког децембра одржава у Дому омладине Београда и тренутно је у припреми десето издање које ће бити организовано од 6. до 9. децембра. 

Прошле године "Мерлинка" фестивал су посетили добитник Специјалне награде жирија Канског филмског фестивала Робен Кампиљо и добитник "Теди" награде "Берлинала" Брус ЛаБрус промовишући филмове који ће бити приказани и у Новом Саду. 

"Мерлинка" фестивал, настао са циљем да промовише ЛГБТ културу кроз филмску уметност и да допринесе смањењу социјалне дистанце према ЛГБТ популацији, одржава се и у Сарајеву, Тузли, Нишу и Подгорици. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести