"Астерикс: Тајна чаробног напитка" од сутра у биоскопима

Анимирани филм "Астерикс: Тајна чаробног напитка" у режији Александра Астиеа и Луја Клишија од сутра ће бити на редовном репертоару домаћих биоскопа, док је свечана премијера заказана за недељу, 9. децембар, у биоскопу "Синеплекс" у "Делта ситију", у присуству глумаца који су учествовали у синхронизацији.
r
Фото: Youtube Printscreen

У новој причи о пустоловинама познатих Гала, Чудомикс одлучује да је време да осигура будућност села те зајдно са Астериксом и Обеликсом креће у потрагу за младим друидом којем може пренети тајну о чаробном напитку који осигурава трајну заштиту.

Глумац Слободан Бода Нинковић, који је позајмио глас Обеликсу, рекао је на данашњој конференцији за новинаре да је филм рађен према оригиналном сценарију, а не према стрипу и да је бескрајно духовит филм за све генерације.

"Ја сам одрастао уз Микија, Шиљу, Пају, али сам касније пратио и Астерикса и Обеликса и то је врло духовита прича која показује како слаби могу добити јаче", рекао је Нинковић и додао да је уживао у синхронизацији која глумцу даје више простора за игру што је његов основни мотив да се бави глумом.

Глумац Урош Јовчић се присетио да је као дете носио стрип "Астерикс и Обеликс" када је са родитељима ишао на море и додао да му је било врло занимљиво да се игра својим гласом, нарочито што је синхронизовао два сукобљена лика.

Издавачка кућа "Чаробна књига" је до сада објавила четири књиге стрипова о Атсериксу и Обеликсу, од тога три у трвдом повезу са по три епизоде, а уредник Марко Војновић је најавио да ће до краја године издати и пету књигу.

Војновић је истакао да је популарни стрип до сада преведен на више од 100 језика, а од 13 филмова, колико је до сада снимљено, само су три рађена према оригиналном сценарију. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести