Домаћи филм Проклети пас вечерас премијерно у Новом Саду

НОВИ САД: Филм “Проклети пас”, сценаристе и редитеља Драгана Пешикана, имаће новосадску премијеру вечерас у 20.30 часова у биоскопу “Аренасинеплекс”.
s
Фото: Илустрација

Ова акциона црна крими комедија прати три девојке које, “захваљујући баксузном псу, долазе у сукоб са криминалном бандом коју предводи Сергеј, неумољиви нарко дилер. Александрина америчка лична карта и ФБИ пропусница њеног вереника доводе криминалце у забуну да је реч о међународној акцији, а како су и поткупљени полицајци на страни банде, ове три девојке остају без избора и приморане су да узму ствари у своје руке...”

Овакав заплет привући ће публику, каква је и била намера редитеља Пешикана, који објашњава да је имао на уму филм који с титлом може да се гледа широм света. Глумац  Срђан Жика Тодоровић, који, иначе, игра негативца у овом филму, сматра да је “Проклети пас” забаван филм који може да направи солидан успех на благајнама биоскопа. Такође и глумац Иван Јевтовић каже да је ово жанровско остварење које може да привуче публику, а да томе, великим делом, доприноси и Жика Тодоровић, коме би се, како је рекао, „и Гари Олдман поклонио” за остварену улогу у овом филму.   Три главне женске улоге тумаче Нина Сеничар, те Јелена Галовић и Маја Лукић којима су то дебитантске улоге, а у бројној глумачкој екипи су још и Игор Первић, Милош Влалукин и Милица Зарић. У филму епизодну улогу има и Александар Шапић, бивши ватерполиста и председник Општине Нови Београд, коме ово, ипак, није филмски деби – први пут се на великом платну појавио у комедији “Кад порастем бићу Кенгур” из 2004.

“Проклети пас” је, иначе, редитељски и сценаристички деби Драгана Пешикана, дугогодишњег новинара, који је био извршни продуцент познатог документарног филма “Синема Комунисто” Миле Турајлић, као и играног филма “Јелена, Катарина, Марија” редитеља Никите Миливојевића.  Аутор фотографије је Радослав „Раде“ Владић, монтажер је Иван Милосављевић. Филм је настао у продукцији куће “3К Продакшн”.

Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести