Домаћи креативци учествују у стварању цртаћа са Џони Депом

БЕОГРАД: Италијанска продукцијска кућа Iervolino Entertainment (ИЕ), која је ове године у Србији отворила студио за продукцију анимираних филмова, најавила је светску премијеру краткометражног анимираног серијала Пафини, у чијем су стварању учествовали и запослени у домаћем Иерволино Студиос, најавили су из студија.
dep
Фото: Tanjug/ AP

У овом веб серијалу главну улогу тумачи славни Џони Деп који је птичици симболичног имена Џони Паф позајмио свој глас и поједине карактеристике личности, али је послужио и као инспирација за њен бунтовнички изглед.

Серијал Пафини имаће чак 250 епизода од по пет минута, а прве епизоде већ сада су доступне на Apple TV и Amayon Prime дигиталним платформама.

Пафини су заправо спин-офф анимираног филма Мисија Арктик, који је доживео велики успех широм света, а поготово у Америци, где се котира као трећи најгледанији наслов на Нетфлиx-у.

Серијал прати авантуре пет арктичких птица, помоћника лукавог моржа по имену Ото, а међу којима је и Џони Паф.

Ова симпатична дружина живи на пространствима Северног пола, где се свакодневно сусреће и бори са последицама загађења и отапања вечног леда на Арктику.

Овај анимирани серијал бави се важним друштвеним темама, попут расне и родне равноправности и заштите животне средине, на један авангардан и забаван начин, како би скренуо пажњу јавности на актуелне проблеме са којима се наша планета сусреће из дана у дан.

"Веома смо узбуђени што смо, након играног филма Чекајући варваре, поново имали прилику да сарађујемо са Џонијем Депом, који је својим активним учешћем на овом пројекту допринео развоју лика кога тумачи. Ово је први пут да један холивудски глумац учествује у продукцији краткометражних садржаја, и то анимираних, што је додатна потврда да је овај формат будућност филма и да смо на правом путу", рекао је Андреа Иерволино, директор и оснивач продукцијске куће Iervolino Entertainment и најавио још већа улагања у овај тип садржаја у будућности.

Поред уметника из седишта ИЕ у Италији, у стварању Пафина учествовали су и сториборд уметници, 2Д и 3Д аниматори, графички дизајнери и монтажери новоотвореног студија за анимацију у Србији, Иерволино Студиос.

На тај начин, наши уметници стварају садржаје који ће бити дистрибуирани глобално, што је велика прилика за локалне уметнике, анимирану сцену и филмску индустрију наше земље.

Осим тржишта на којима је Iervolino Entertainment присутан већ годинама, као што су САД, Канада и западна Европа, сарадња са Министарством привреде Републике Србије у виду Меморандума о разумевању који је потписан у јуну ове године, омогућила је продор и на нова тржишта, попут Русије и источне Европе.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести