Дујовић: Нема граница за гледаоце "Државног службеника"

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Ваја Дујовић која је говорила о својој улози у трећој сезони серије "Државни службеник".
Танјуг/Драган Кујунџић/Ваја Дујовић
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић/Ваја Дујовић

Дујовић је рекла да је "Државни службеник" пријемчив на нашим просторима али и шире јер "људи препознају причу која није само локалног карактера".

Према њеним речима, поред акције и трилера и приче о државној безбедности серија садржи међуљудске и приватне односе који су "страшно занимљиви и доста измештени за обичну публику".

"Када се тај кључ нађе онда се чини да нема граница. То су све приче које ће препознати неки човек који гледа на шпанском или у Бразилу, као и људи са ових простора", рекла је Дујовић.

Уз то, "Државни службеник" показује да имамо много даровитих телевизијских стваралаца и све су се коцкице посложиле, истакла је глумица.

У односу на претходне две, трећа сезона серије се разликује по атмосфери јер је радња смештена у 2020. годину за време ванредног стања када је кренула пандемија.

"Сами смо били сведоци колико је било шокантно за цео свет, тако је и за јунаке серије. Као обични грађани смо имали прилику да то доживимо на овај или онај начин, али оно што не знамо јесте да видимо ту ситуацију из визуре државне безбедности", рекла је Дујовић.

У "Државном службенику" Дујовић игра лик Ане Станојевић који у овој сезони први пут видимо у једном озбиљном послу, у акцији на терену.

Упитана колики ће утицај пандемија имати на филм и позориште, глумица је рекла их "неће толико пореметити"

"Претпостављам да неке представе више неће моћи да трају јако дуго, јер пажња гледалаца није као што је била. Све се убрзало, па успорило, па убрзало... због пандемије. То су ритмови које пратимо као гледаоци али не можемо више бити фокусирани четири сата", оценила је Дујовић.

Према њеном мишљењу, ствараоци ће морати више да се потруде да одрже пажњу публике имајући у виду трендове, али "позориште и филм не могу да досаде".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести