Еми за најбољи документарац за "Напуштајући Недођију"

ЛОС АНЂЕЛЕС: Документарни филм о наводном сексуалном злостављања деце од стране Мајкла Џексона освојило је награду Еми, Ру Пол је проглашен за најбољег водитеља ријалитија, док се Бијонсе вратила кући празних руку, преносе медији.
r
Фото: Youtube Printscreen

Документарац "Напуштајући Недођију" (Leaving Neverland), који говори о двоје одраслих мушкараца који кажу да су се спријатељили са Џексоном који их је потом сексуално злостављао када су имали седам и 10 година, проглашен је најбољим документарним филмом на церемонији у Лос Анђелесу, која је организована недељу дана пре доделе главних награда Еми за најбоље телевизијске емисије.

Како преноси Ројтерс, програм који је емитован раније ове године, 10 година после Џексонове смрти, његова породица је дочекала са огорчењем јер је поново у жижу доведено питање наслеђа певача "Трилера".

Велико изненађење била је певачица Бијонсе, чији је филм о прошлогодишњем концерту "Homecoming" имао чак шест номинација за Еми награду, али ниједну није освојила.

Награду је добио и специјални филм "Carpool Karaoke" Џејмеса Кордена са бившим чланом Битлса Полом Мекартнијем који се вратио у родни Ливерпул.

"Симпсонови" су најбоља анимирана серија, а "Ентони Бурден - Непознати крајеви", емисија о путовањима и храни америчког славног кувара Бурдена који је извршио самоубиство прошле године, освојио је два Емија.

Када је реч о осталим наградама, четврти Еми је стигао у руке Ру Пола за водитеља ријалити програма, док је "Слободно пењање" (Free Solo), који је освојио Оскара за најбољи документарни филм, придодао својим признањима седам Емија.

Главне награде Емија биће додељене 22. септембра у Лос Анђелесу, а како се наводи, "Игра престола" је водећа у трци за најбољу серију.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести