Еуроимаж подржао нови филма Раше Андрића

БЕОГРАД: Паневропски фонд Еуроимаж подржао је филмски пројекат "Лето када сам научила да летим", саопштили су из Филмског центра Србије.
t
Фото: pixabay.com

Ову топлу причу о одрастању режираће Радивоје Раша Андрић, а према сценарију Љубице Луковић заснованом на истоименој књизи Јасминке Петровић.

Филм је већ подржан од стране Филмског центра Србије.

Андрић, једног од миљеника домаће публике, познат по култним филмовима "Муње!", "Кад порастем бићу кенгур" и "Три палме за две битанге и рибицу", обог пута је осмислио топлу породичну комедију.

Прича филма прати дванаестогодишњу Софију, пред којом је наизглед досадно летовање са две бабе.

Ипак, први пољубац, помирење са отуђеном породицом и суочавање са смрћу претвориће ово лето на идиличном јадранском острву у непроцењиво и незаборавно искуство.

Снимање филма планирано је за крај лета ове године, на локацијама на Хвару и у Београду.

Продуценти филма су Маја Поповић и Милан Стојановић из београдске компаније Сенсе Продуцтион, а ко-продуценти су Анкица Тилић Јурић (Кинорама, Хрватска) и Мира Сталева и Стефан Китанов (Арт Фест, Бугарска).

Пре фонда Еуримаж, филм "Лето када сам научила да летим" подржан је од стране Филмског центра Србије, Хрватског аудиовизуелног центра, Бугарског националног филмског центра, Креативне Европе MEDIA и Филмске мреже Југоисточне Европе (SEE CN).

Важно је истаћи да је ово трећа подршка фонда Еуроимаж за пројекте компаније Сенсе Продуцтион у периоду од само 12 месеци.

Подсећања ради, у јуну прошле године подржан је пројекат "Корисници" Ивана Икића, а у децембру пројекат "Први мај" Младена Ðорђевића.

Представници Србије у раду Еуроимажа током ових сесија били су Бобан Јевтић и Ива Племић Дивјак.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести