Фестивал ауторског филма представио нови програм - Екоскоп

БЕОГРАД: Фестивал ауторског филма, који ће у свом 27. издању бити одржан од 26. новембра до 3. децембра, представио је нови програм - Екоскоп, осмишљен са идејом да кроз филм и активан дијалог одговори на актуелне еколошке и климатске изазове са којима се суочавамо, најавили су организатори манифестације.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

Ово прво издање Екоскопа одржаће се 13. новембра у Дворани Културног центра Београда, а будући да је овај програм пре свега усмерен на едукацију о актуелним друштвеним проблемима у домену очувања животне средине и постојећим и могућим методама борбе, први догађај је посвећен деци и младима као најхрабијим и најсвежијим гласовима друштва.

Поред два филма која ће овом приликом бити приказана - анимирано остварење за најмлађе “Зозонци у земљи ветра” и играни “Веће од нас” - биће уприличена и дебата “Млади у стакленој башти: Горући позив на акцију” у сарадњи са платформом “Грин арт инкјубејтор.”

Учесници овог панела су млади људи чији је допринос током претходних година био видљив и пресудан на активистичкој и културној сцени Србије: Наталиа Новикова (“Екстинкшн ребелион”), редитељ Давид Јовановић и активиста и новинар Иван Бјелић.

По најави организатора, овај огранак фестивала представља тек први корак у низу будућих акција за подизање свести о еколошким политикама, а у оквиру њега налази се и програмска целина која представља “зелене” филмове, односно филмове с важним “зеленим” темама.

Како истичу организатори, снажни и информативни филмови и еколошки дијалог, као колективно искуство, могу имати важну улогу у образовању и активацији омладине.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести