Филм "Алекси" отвара Филмски фестивал у Пули

ПУЛА: Премијером филма "Алекси" дебитанткиње Барбаре Векарић, са Тиханом Лазовић у главној улози, вечерас ће у Арени бити отворен 65. Филмски фестивал у Пули. 
film, pulafilmfestival
Фото: pulafilmfestival.hr

У главном програму фестивала који ће трајати све до 22. јула, публика ће имати прилику да види жанровски различита остварења међу којима је и ново остварења Анђела Јуркаса "До краја смрти", затим "Дом" Дариа Плеића, омнибус "Дубоки резови".

Нову хррватску продукцију представиће и остварења "Лада Каменски" Саре Хрибар и Марка Шантића, "Мали" Антониа Нуића, "За она стара добра времена" Едуарда Галића...

Међу фаворитима за награде су остварења Невиа Марасовића "Comic sans" и "Егзорцизам" Далибора Матанића, док Главни програм затвара пројекција филма "Осми повереник" Ивана Салаја. 

Ван конкуренције биће приказан филм "Камелеон" Дина Коса и Франа Барунчића. 

У програмској целини Еурополис-Меридијани публику очекује избор из светске кинематографије. 

Међу филмовима које ће публика у Пули имати прилике да погледа наћи ће се и добитник награде за најбољи сценаријо у Кану "Сретни Лажаро". 

За филмске сладокусце ту су се нашла и оставрења "Ева", "C"est la vie", "Црна плима" "Добро дошли у Немачку, "Књижара", "Краљевска замена", "Марвин", "На плажи Ћесил" "Посљедњи бенд у Либану".... 

Популаран фестивалски тренд праћења драмских серија неће изостајати ни у Пули и то приказивањем епизода телевизијских формата снимљених у Хрватској уз државне подстицаје.

Публика ће имати прилике да види две епизоде серије "Хрватски кримић": "Убојство на Вису" и "Нож под вратом" као и две епизоде серије "Сенке над Балканом" у режији Драгана Бјелогрлића. 

Под заједничким називом "из повести кинематографије" биће приказани и документарни филмови.

Одлично прихваћена локација за уживање у филмовима под ведрим небом, плажа Амбрела, биће простор у којем ће се у вечерњиим сатима младима студенстког узраста понудити филмови међу којима се нашао и "Бисер Бојане" у режији Милана Караџића.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести