Филм "Борг и Мекинро" од 28. септембра у нашим биоскопима

БЕОГРАД: Шведски филм „Борг и Мекинро“, који је до сада продат у преко 150 земаља широм света, премијерно ће бити приказан сутра увече од 20 сати у биоскопу Синеплекс у шхопинг центру Ушће, а већ од 28. септембра налази се на редовном репертоару биоскопа у Србији.
Mekinro i Borg
Фото: Tanjug

"То су два легендарна играча, две иконе, и њихово ривалство учинило је да време стане. Овај филм је више од биографије, више од филма о тенису, већ нешто узвишено, изнад самог спорта", рекао је редитељ Јанус Мек Педерсон након светске премијере филма.

Легендарни тенисери, иако одавно нису активни играчи, током протеклог викенда у Прагу учествовали су на првом такмичењу Род Лавер Куп, где су водили екипе Европе (Борг) и Остатак света (Мекинро).

Иако је екипа Европе победила, ово је био тренутак који је окупио највеће тениске звезде у историји на челу Надалом и Федерером, али и славним Лејвером, који је и уручио пехар Боргу.

Филм доноси причу о икони белог спорта Бјерну Боргу и његовом највећем ривалу Џону Мекинроу, људима који су променили ток тениса и цени који су платили на том путу. 

Главне улоге тумаче Сверир Гуднасон, једна од највећих младих филмских звезда из Шведске, и амерички глумац Шаја Лабаф. 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести