Филм о некадашњој порно диви Ћићолини на 10. Белдоксу

БЕОГРАД: Биографски документарац “Ћићолина“ Алесандра Мелацинија о некадшњој ултимативној порно диви биће приказан на предстојећем фестивалу Белдокс, који ће од 8. до 15. маја паралелно одржати у неколико београдских дворана. 
cicolina
Фото: Youtube Printscreen

Некадашња истинска звезда порно индустрије у филму прича о себи и свом животу, заједно са другима интервјуисаним за ову прилику.

Белдокс тим преговара да Ћићолином, која је веома расположена да се упозна са публиком у Београду, и буде једна од гошћи овогодишњег фестивалског издања.

Кроз причу и архивске материјале, филм Алесандра Мелацинија прати животни пут Илоне Сталер, касније познате као Ћићолина, са посебним погледом и освртом на њен рад и уметност. 

На почетку сазнајемо да је као мала емигрирала из тада комунистичке Мађарске у Италију, где је открила погодно тле за живот испуњен скандалима. 

Девојка атрактивног изгледа прво је радила посао шпијуна за обавештајну службу, да би потом постала модел. 

Када је снимила фотосешн у коме је сирена у провокативним позама, истог часа је била лансирана као звезда радећи најпре на радију, где је слободан стил разговора са публиком изазивао тада велике скандале, преко телевизије, где је свака њена појава будила контроверзе, до филмова и порнографије, где је оставила дубок траг.

Касније, Ћићолина је била прва звезда порно филмова у историји демократије, која је изгласана за Парламент а њен турбулентан брак са Џефом Кунсом коначно јој је осигурао статус иконе у савременој поп култури.

Филм је управо фокусиран на то. Из сасвим једног другог угла, Ћићолина, кума од скандала, упознаје нас са једном врло комплексном особом, која је заправо у потпуности искористила свој статус, како би у послу који је одабрала била и остала прва. 

Филм је тако путовање у прошлост испуњен хардкор сликама. 

Преиспитујући те слике, Ћићолина се и сама пита да ли је она заправо била озбиљан уметник у свом јавном наступу, који ће заправо тек касније постати вулгаризован. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести