Филму "Ивана Грозна" признање у Висбадену

ВИСБАДЕН: Двадесето издање фестивала GoEAST- централноевропског и источноевропског филма у Висбадену завршено је синоћ, а Специјано признање међународног жирија освојила је редитељка Ивана Младеновић за филм “Ивана Грозна”.
y
Фото: Youtube Printscreen

Остварење је настало као копродукција Румуније и Србије, а уз подршку Филмског центра Србије.
Прича прати девојку Ивану која ради као глумица у Румунији, али након што бива суочена са здравственим проблемима, одлучује да проведе лето у свом малом родном граду покрај Дунава, у Србији, окружена породицом.

Градоначелник је замоли да буде заштитно лице локалног музичког фестивала и она то, уз нешто оклевања, и прихвата.
Али, након што из Букурешта стигну њени ексцентрични пријатељи и након што њен љубавни живот постане предмет трачева у њеном родном граду, Ивана се нађе на ивици нервног слома.
Остали јунаци, пријатељи и породица, добијају позив да поново проживе те догађаје и да одиграју сами себе пред камерама у причи о жени која не успева да пронађе своје место ни на овој ни на оној страни Дунава.

Фестивал у Висбадену због пандемије одлучио се за својеврсно хибридно издање; наиме, током планираног трајања фестивала од 5. до 11. маја, жири је изабране филмове гледао у онлајн варијанти, док ће публика у традиционалном виду моћи да их погледа у новембру ове године.
Посебно је занимљиво то што је одлучено да новчани износи свих награда ове године буду равноправно подељени на све филмове-учеснике такмичарских програма, док ће у новембру бити додељана новопокренута Награда публике за најбоље.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести