Финале Игре престола уз највећу битку икад снимљену

Финална сезона серије Игра престола (Game of Thrones) је већ у процесу пост-продукције и завршиће се највећом битком коју смо до сада могли видети на филму или телевизији. Ово су нови детаљи откривени за Entertainment Weekly о тајновитој осмој сезони серије.
igra prestola
Фото: Youtube Printscreen

У овом тексту нема неких великих спојлера, али уколико нисте погледали досадашње епизоде, можда се требате припазити, преноси bosonoga.com.

Како пише магазин, прва од шест епизода, почиње овако:

“Осма сезона почиње у Зимоврелу и садржи много алузија на пилот епизоду серије. Уместо краља Роберта и његове војске, сада пристижу Денерис и њена сила. Оно што уследи су напето и узбудљиво испреплитање ликова, од којих се неки никада нису упознали, а други имају компликовану заједничку историју. Сви они се спремају на неизбежну инвазију Војске мртвих”.

Још један детаљ је тај да Санса није одушевљена чињеницом да се Џон Сноу покорио Денерис.

Ово је наравно само почетак приче који води до тренутка ког смо сви чекали: битке између живота и смрти. Ова битка ће бити “секвенца са највише акције која је икада направљена за филм или телевизију” и заузеће радњу читаве једне епизоде коју ће режирати Мигел Сапочник (Miguel Sapochnik) који је режирао и “Battle of the Bastards”.

Гласине о овој секвенци су прочеле да круже прије неколико месеци, али ако је веровати магазину Entertainment Weekly, оне су увелико умањене. Наиме, они тврде да су се екстеријерне сцене на сету Зимоврела снимале 55 ноћи, а након тога се снимање седмицама наставило у студију.

Међутим, епизода у којој се одиграва само битка би могла бити досадна. Зато ћемо у овој епизоди видети и невоље других ликова, те како они покушавају да се из њих извуку са главом на раменима (што знамо да је готово немогуће у овој серији).

Како за сада изгледа, битка неће бити финале серије, већ тек оно што након ње уследи.

За сада још увијек није познато када ће нова сезона почети са емитовањем, а нама остаје само да чекамо нове информације.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести