(ФОТО) (ВИДЕО) Објављен трејлер за ХЕРОЈE ХАЛИЈАРДА Eво кадa овај РАТНИ СПЕКТАКЛ стиже у биоскопе

БЕОГРАД: Тачно годину дана од када је пала последња клапа, Contrast studios и Телеком Србија са поносом представљају званични трејлер дуго очекиваног филма истакнутог српског редитеља, сценаристе и глумца, Радоша Бајића, “Хероји Халијарда”, чија ће се велика национална премијера одржати 10. октобра у београдској МТС дворани.
d
Фото: Contrast Studios

Ратна драма инспирисана истинитим догађајима, “Хероји Халијарда” неиспричана је прича о трагици једног времена, о херојству и безнађу, о пријатељству, жртвовању и племенитости, о љубави и доброти... У пролеће 1944. године, у тренутку завршнице Другог светског рата, у једном српском селу у току је највећа појединачна акција спасавања америчких и савезничких пилота у историји светског ваздухопловства, позната као "Операција Халијард".

Фото: Promo/Contrast Studios

“Хероји Халијарда” прича је о три брата Јовића и њиховој породици, разапетој између супротстављених идеологија. Док се Мирко бори у одредима Југословенске војске у отаџбини, Сретен се придружио партизанима. Илија, најмлађи мушки наследник кога отац жели да сачува, растрзан је између две стране. Сага о њима и њихове индивидуалне трагичне судбине представљају парадигму српске националне трагедије, братоубилаштва и идеолошких раскола, који цео један народ одводе у суноврат.

Фото: Promo/Contrast Studios

Редитељ и сценариста филма Радош Бајић истиче да је желео да сними “Хероје Халијарда” зато што је задивљен и инспирисан овим величанственим историјским догађајем.

Фото: Promo/Contrast Studios

 

Фото: Promo/Contrast Studios

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести