Глумац Џек Димић: У УЖЕМ сам кругу за једног од ЗЛИКОВАЦА у новом ЏЕЈМСУ БОНДУ

Њега очекује почетак снимања серије "Нобеловац" о књижевнику Иви Андрићу у којој ће играти истроијску личност Ненада Јовановића
d
Фото: Youtube printscreen/Grand Magazin Tv Grand

Џек Димић је изјавио да је у ужем кругу кандидата за улогу једног од негативаца у новом филму о Џејмсу Бонду, почиње снимање серије "Нобеловац" о писцу Иви Андрићу, а ове јесени га очекује емитовање "Похоте" где има прву главну улогу у некој регионалној серији.

Димић је рекао Танјугу да тренутно не може да снима серију "ФБИ" у Будимпешти, јер као члан америчког синдиката глумаца поштује одлуку о штрајку у Холивуду, изазваном забринутошћу због коришћења вештачке интелигенције у филмској индустрији.

- Штрајк је добра ствар зато што ако вештачка интелигенција преузме твој глас и манеризме, и сутра се то користи пред камером, а да те не плати, то постаје опасна ствар. Други разлог (штрајка) су проценти, новац од приказивања - напоменуо је глумац.

Димић је додао да се не би изненадио да за 10, 15 година имамо "произведеног" глумца који има манеризме, глас и каракеристике као неко ко је играо пре 40 година.

Фото: Youtube printscreen/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

- И даље верујем у живе људе. Позориште не могу да нам узму и то је велика срећа, јер у позоришту вештачка интелигенција неће моћи баш тако да доведе неког на сцену ко не постоји - оценио је ДИмић.

Према његовим речима, продуценти ведре и облаче, одлучују о буџетима и ко ће играти, а некад су "њихови аршини потпуно супротни уметности, јер нажалост њима је новац најбитнији".

- Нама (глумцима) увек је најважније оно што имамо у себи да покажемо пред камерама - напоменуо је Димић.

Фото: Youtube printscreen/Film - Ključ

Брзина живота и дигиталне платформе такође негативно утичу на квалитет филмова и серија, а Димић се боји да се ту не може ништа.

Упитан како се сналази без посла у време штрајка, Димић се присетио времена пандемије када се од глумаца тражило да се три пута вакцинишу пре доласка на снимање, што је он одбио.

- У науку верујем, али никад ме у исторји наука није приморавала да будем непријатељ свог здравља. Мој дивни отац ми је рекао: "Сине, чувај се највише оних који мисле да ти желе више добро него ти сам. Мораш бити себи најбољи пријатељ и доктор" - рекао је Димић.

Озбиљан глумачки задатак

Присећајући се времена пандемије, Димић је признао да му је био добро дошао повратак у регион, односно како је рекао у дивну земљу коју зове Југославија.

Димић је се присетио како је дивно одрастао и има исто такве успомене о којима прича људима широм света, који му завиде на срећном одрастању са кошаркашком лоптом и једним патикама у Босанској Дубици.

Фото: Youtube printscreen/Film - Ključ

- Био сам јако срећан као дете. Лепоту од Триглава до Ђевђелије никад нисам заборавио. Не долазим овде само због посла. Ове лепоте нема нигде, и различитости, мултикултуралности, језика и обичаја. Растао сам у средини где су три религије живеле као једна породица - навео је глумац.

Димић је оценио да нам се потом деведесетих година "десила сопствена глупост, пристајање на уцене и због тога смо платили високу цену".

Димића очекује почетак снимања серије "Нобеловац" о књижевнику Иви Андрићу у режији глумца Тихомира Станића, коме је захвалан за "озбиљан глумачки задатак" и улогу историјске личности Ненада Јовановића, првог мужа касније Андрићеве супруге Милице Бабић.

- На основу фотографија са сета види се трансформација какву дуго нисам видео, као што Тика личи на Андрића. Гледао сам га у монодрами. И кад сам добио фотографије са сета то је невероватно колико личе - навео је Димић.

Никола Тесла је једна од дражих Димићевих улога, коју је тумачио у играно-документарном филму Жељка Мирковича "Теслин народ" као и у представи на Оф-Бродвеју, а као дете је пуно читао о научнику и једном чак скочио са кишобраном са татине гараже и угануо ногу.

Фото: Youtube printscreen/Film - Ključ

- Добио сам батине од мајке. Рекла је: "Иди убери, оћеш танку или дебелу шибу. Не знам која више боли. Ти одлучи" - насмејао се Димић.

Говорећи о искуству вишегодишњег играња монодраме "Ој, животе" аутора Јосипа Пејаковића, Димић је рекао да је сваки пут другачије и да је то њему као глумцу уживање.

К1инфо

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jack Dimich (@jackdimich)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести