ГЛУМАЦ МИЛАН ВАСИЋ Публици недостаје квалитетна комедија

У хумористичкој серији „Три мушкарца и тетка“ кроз коју сваког викенда од 20 часова на Првој телевизији пратимо живот једне породице и замршене односе кроз диспропорцију између њихових година и понашања, у једној од главних улога гледамо и глумца Милана Васића.
1
Фото: Дневник/ В. Фифа

Познати глумац, којег је публика заволела због талента и харизме, тумачи лик Јовише, шепртље и неспретњаковића којег је супруга оставила са деветогодишњим сином. Јовиша не уме са женама, па га његов брат Љубиша учи како да га заведе. За Дневников ТВ магазин глумац истиче да је до емитовања прве епизоде стрепио јер због темпа снимања није успео да одгледа финални материјал пред премијеру, али да је одахнуо одмах по емитовању јер је схватио да су на добром путу да насмеју публику.

– Видим и по порукама које добијам путем друштвених мрежа да се људима допало то што снимамо, као и мојим пријатељима који ми увек искрено кажу своје мишљење – каже Милан Васић. – Ова серија је питка и слатка зато се људима и допала, а и много сада имамо серија у којима је превише насиља, полиције и криминала. Народу је потребна комедија. Фали нам квалитетна комедија. Фали, заправо, комедије у било ком облику, јер годину дана, колико траје ова пандемија, сви су нешто напети, нервозни, плус гледају те крими серије. Чак и старе серије које се репризирају, попут „Врућег ветра“, „Отписаних“ и других, народ радо гледа, јер су веселије. У томе је мајстор Синиша Павић. Човек већ 50 година пише генијалне ствари, зато се све те репризе увек и гледају.

Глумац верује да серија „Три мушкарца и тетка“ добро илуструје српски менталитет и да управо зато има добре предиспозиције да буде гледана као неке од чувених старих серија. Како каже, свако ће моћи да се препозна у породици која је у фокусу приче.

– Наша серија тек у назнакама подсећа на чувени амерички ситком „Два и по мушкарца“. Мој лик је можда и најприближнији једном од ликова из те серије, тако је некако и написан, а све остало и нема баш везе. Ово је српска прича. Има и мало карикатура, али многи ће препознати себе у овој серији и зато ће је и гледати – објашњава наш саговорник.

Васић у разговору за наш лист истиче и да му веома значи то што у тренутку док пандемија не јењава има прилику да ради. Искрено додаје и да, упркос томе што шест дана у недељи снима по 11 сати, сваки пут чека да стигне на сет, јер је срећан што има прилику да се бави послом који воли, али и због тога што сматра да је рад драгоцен за психу.

– Годину дана нисмо ништа радили, додуше мени је пријало да се одмарам, с тим што је све прошло у том страху од короне. Добро је што се сад ради, мада и даље постоји страх, јер су велике екипе, али ми на сету се држимо свих мера, сви носе маске и дезинфекују се – прича нам глумац. – Већ месец дана снимам сваки дан, само петком имам слободан дан, али, знају моји пријатељи, никада не говорим да сам уморан. Тешко оним глумцима који не снимају ништа и који нису на платном списку неког позоришта. Заиста не знам како преживљавају. Стварно је јако тешко, сад се боре свим силама, раде се и приватне представе.


Историјска личност у новом филму Радоша Бајића

Глумац Милан Васић похвалио нам се да ће на лето почети да снима велики филм и мини серију од шест епизода под називом „Халијард”, коју је раније најавио Радош Бајић.

– Играћу једну баш историјску личност. Првог фебруара сам добио позив за јун, када почиње снимање филма, који ће се радити чак две године. Продукција је већ у фебруару 70 одсто посла решила, нашли су већ и све локације за снимање. Много се озбиљно ради, биће то баш велики пројекат, који се ради по истинитом догађају о спасавању америчких пилота које су Немци током Другог светског рата оборили. То је пројекат којем се баш радујем и само здравље да нас до тада служи – прича нам глумац и додаје да би ускоро требало да почне и снимање друге сезоне серије „Јунаци нашег доба” у којој ће, како каже, припремати нових 20 епизода.


Глумац нам прича и да је имао прилику да са колегама игра тек неколико пута представе које се гледају под маскама и новим околностима, те да му није сметало то што сале због епидемиолошких мера нису могле да буду пуне, јер увек пуним срцем игра без обзира на то колико је публике испред њега. Ипак, Васић истиче да му смета то што немају континуитет у раду у позоришту, што глумцима веома смета.

– То је јако тешко за глумца, јер таман нешто почнеш да правиш, а онда станеш, ниси стигао да направиш, па мораш да чекаш 15 дана паузе, па онда опет кренеш ни из чега. Стално крећеш из нуле, а онда кад дође премијера не знаш ни да ли ваља то што си градио. То веома омета процес нашег рада – каже глумац и додаје да му се не допада идеја да се представе емитују путем интернета. – Знам да су се и неке представе у којима сам ја играо приказивале онлајн, али није то било много гледано. Мислим да то сад не пролази, јер људи ако желе да гледају неки садржај онлајн пронаћи ће га на Јутјубу. Позориште ће трајати заувек баш из тог разлога јер је то живи контакт са публиком, оно не може да се једнако осети путем интернета. Ја ћу рецимо радије да погледам неки филм код куће, него представу. Што бих гледао сад представу коју ћу гледати уживо када прође корона.

Милан Васић је у октбру прошле године одушевио публику и песмом „Ја сам момче са Косова“ коју је снимио у сарадњи са трубачем Дејаном Петровићем и његовим оркестром. Рекао нам је да планира да на сваких годину или две пронађе неку стару косовску песму, направи за њу леп спот и тако покуша да је сачува од заборава.

– Не бавим се певањем, нити желим да некоме узимам хлеб из уста. Мени је драго што народ сад воли ту песму, слуша је и гледа спот. То ми је и циљ, да песма постоји у народу, а, ево, чујем да се већ и наручује. Тако бих се и бавио музиком, да оживљавам нешто што је можда заборављено – закључио је наш саговорник. 

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести