Гордана Здравковић: Филм Тома је истинит, емотиван, стваран

БЕОГРАД: Гордана Здравковић, удовица композитора и певача народне музике Томе Здравковића, рекла је да доживљава "Тому" редитеља Драгана Бјелогрлића као "стваран, емотиван филм".
Танјуг/Страхиња Аћимовић
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

"Нормално, то није документарни филм, који може да се направи од његових снимака. Ово је играни филм. И све је истина, само су неке ствари на другачији начин приказане. Али истина је провучена кроз цео филм", рекла је Здравковић агенцији Танјуг.

У Бјелогрлићевом биографском филму о Томи Здравковићу (1938-1991) музичара игра Милан Марић, певачицу Силвану Арменулић (1939-1976) Тамара Драгичевић, док саму Гордану тумачи Сања Марковић.

Гордана Здравковић и Марковић се пре почетка и до краја снимања филма нису упознале, већ су то учиниле тек пошто је "Тома" поцео да се приказује у биоскопима.

"Одрадила је супер посао. Причала сам са њом након филма и рекла сам јој то. Она је млада глумица, и мислим да је имала мало трему, Али урадила је посао одлично. Када видим како реагује и прича... урадила је праву ствар ", рекла је Гордана Здравковић.

На 30. годишњицу смрти чувеног и утицајног музичара на његовом гробу на Централном гробљу у Београду данас су се окупили чланови породице, бројни пријатељи, сарадници и поштоваоци, као и чланови филмске екипе Бјелогрлић, Марић, Драгичевић, композитор Жељко Јоксимовић и певач Ацо Пејовић, који је у филму дао глас Здравковићевим песмама.

Том приликом била је присутна и Гордана Здравковић која је оценила да је "Тома поново са нама, а биће још више".

"Надам се да ће млади да извуку некакву поуку из тог филма. Да се мало више воле и друже. И да више дају животу емоције, а не гледају само на материјално. Томи то никад није било интересантно. Његов живот је била емоција. Туга, љубав, радост, патња. Све је то било заједно", закључила је Гордана Здравковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести