Грбић: Улога у филму "Јужни ветар" увела ме је у свет глуме

БЕОГРАД: Млади глумац Лука Грбић био је гост нове епизоде видео серијала "Танјуг Рефлектор" у којој између осталог открива шта за њега значи улога у филму "Јужни ветар: Убрзање" и како је са поломљеном ногом играо представу "Дивље месо" на сцени Београдског драмског позоришта.
luka grbic
Фото: Youtube Printscreen

Велика популарност филма и серије "Јужни ветар" донела је препознатљивост глумцу Луки Грбићу код великог броја поштовалаца домаће кинематографије.

Грбић напомиње да му је један од најважнијих момената у животу био добијање улоге у филму "Јужни ветар".

"Улога у филму ''Јужни ветар'' увела ме је у свет глуме. Био је то почетак каријере какав сваки млади глумац може да пожели. Радујем се скорашњој премијери другог дела под називом ''Јужни ветар: Убрзање'' у којем мој лик покушава да живи братовљев живот. Наравно он не види шта се све дешава у реалности заслепљен лепшом страном Марашевог живота", рекао је Грбић.

Како каже био је фасциниран изузетним крајоликом где је филм сниман.

"Имати прилику да радите на терену у природи са људима за мене је било велико откриће, нарочито због бајковитих предела на југу Србије где смо снимали. То су много боље околности од снимања у неком студију или на улицама Београда", рекао је Грбић.

Улогом у изузетној представи "Дивље месо" Грбић је показао свој уметнички потенцијал и на сцени Београдског драмског позоришта.

Описује и пех који му се десио, а који га није омео да бриљира на сцени.

"Лигаменте сам мало накидао на нози и био је мали прелом у скочном зглобу. Имао сам две опције: Да седим кући и очајавам или да улогу прилагодим новим околностима. Позвао сам редитеља представе Јагоша Марковића и заједно смо одлучили да са штакама и ортопедском ципелом играм. Публика је била шокирана у БДП-у када је постало јасно да сам играо са сломљеном ногом јер сам на поклон након представе изашао са штакама", рекао је Грбић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести