Харисон Форд у Кану на премијери новог филма о Индијани Џонсу

КАН: Харисон Форд присуствовао је данас канској премијери филма ''Индијана Џонс и бројчаник судбине'', 15 година откако је снимљен последњи наставак приче о археологу авантуристи са шеширом и корбачем.
h
Фото: Tanjug (AP Photo/Daniel Cole)

Како наводи Ројтерс, у последњем наставку ''Индијане Џонса'' игра и дански глумац Мадс Микелсен, као и звезда ТВ серије ''Флибег'' (Флеабаг) Фиби Волер-Бриџ.  Ово је први филм из тог низа који није режирао Стивен Спилберг, а овога пута режију је потписао Џејмс Манголд.

Осамдесетогодишњи Форд, који ће такође добити почасну награду на Филмском фестивалу у Кану за своју биоскопску каријеру, рекао је прошлог месеца да ће му ово бити последњи пут да игра Индијану Џонса.

Агенција наводи да у последњем филму, Индијана Џонс, заједно са својом кумицом коју игра Волер-Бриџ, покушава да пронађе бројчаник који има моћ да контролише време, као и да је главни негативац бивши нациста запослен у НАСА, а којег игра Мадс Микелсен.

Датум изласка најновијег филма је неколико пута одлаган након што је објављен 2016. године и директан је наставак филма ''Индијана Џонс и краљевство кристалне лобање'' из 2008. године, који је добио помешане критике.

Филм ће бити приказиван за ширу публику крајем следећег месеца.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести