Холивуд тражи помоћ експерата око отварања сетова

ЛОС АНЂЕЛЕС: Поред стилиста, фризера, камермана и хиљаде других који стварају магију на телевизији и филму, Холивуд би ускоро требало да добије нове чланове у тиму - саветнике за КОВИД-19.
t
Фото: pixabay.com

Пандемија корона вируса натерала је продуценте, филмске студије и синдикате радника да потраже помоћ експерата како би безбедно отворили филмске и телевизијске сетове који су затворени средином марта.

Холивуд ће затражити помоћ епидемиолога и других специјалиста јавног здравља како би формулисали детаљне стратегије о заштити свих укључених у процес филмске и телевизијске производње, преноси Ројтерс.

Људи који раде у индустрији очекују да ће тимови бити мањи, да ће тестирања на корона вирус бити редовна, као и употреба дезинфектаната за руке уз пооштрене хигијенске мере.

За сцене у којима би требало да учествује велики број људи биће коришћене компјутерски генерисане слике.

Стручњаци истичу да опција да се сачека да пандемија прође или да вакцина буде пронађена није изводљива, јер би онда све било затворено још две године.

Филмска индустрија у Сједињеним Државама претрпела је велике финансијске губитке због пандемије корона вируса.

Неки глумци истичу да се људи који раде на снимању филмова познају и да су део истог тима, због чега ће водити рачуна да не заразе једни друге.

Све очи су сада упрте у гувернера државе Калифорнија Гавина Њусома који разговара са представницима индустрије и синдикатима радника и који намерава да усвоји протоколе за филмска и телевизијска снимања до краја ове недеље.

И док су сетови у Сједињеним Државама још увек затворени, у току ове недеље у плану је покретање филмске индустрије у Јужној Кореји, Аустралији, Шведској и на Новом Зеланду.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести