Јелисавета Сека Саблић овогодишњи лауреат Комеди феста

БЕОГРАД :  Глумица Јелисавета Сека Саблић овогодишњи је лауреат Комеди феста, а признање за допринос филмској комедији уручио је редитељ Иван Мариновић, у чијој је комедији "Игла испод прага" славна глумица још једном бриљирала.
Jelisaveta Seka Sablić  Foto Tanjug/Z.Žestić
Фото: Tanjug

“Част ми је да примим ову награду и веома ми је драго ако сам и ја допринела развоју домаћег филма”, истакла је глумица.

Наклоност филмске критике, али и обожавање публике Јелисавета Сека Саблић постигла је сјајним улогама у култним остварењима „Маратонци трче почасни круг“, „Бурдуш“, „Рад на одређено време“, „Тесна кожа ”, али и бројним позоришним представама и тв серијама ( “Бољи живот”, “Срећни људи”, “Љубав, навика, паника”). У богатој каријери, дугој више од пола века, остварила је до сада преко 160 улога. 

Позната глумица није крила одушевљење што јој је баш редитељ Иван Мариновић уручио признање, саопштили су организатори.

”Иван је дивни млади редитељ са којим сам лепо сарађивала у његовом филму Игла испод прага, где сам играла баку. Уживала сам и у улози и у раду са Иваном”, истакла је глумица.

Она је додала да јој је част да прими признање за допринос филмској комедији и драго уколико је и она допринела развоју домаћег филма. 

"Ево све време се преиспитујем ко би још могао да се нађе на мом месту, и заиста је пуно сјајних колега који такође заслужују овакво признање. Посебно ми значи да се додела одржава у овом фасцинантном простору Југословенске кинотеке”, рекла је Сека Саблић.

Прошле године признање је добио сценариста Синиша Павић.

Други COMEDY FEST траје до 22. октобра, до када гледаоци у Дворани Културног центра, Cineplexxu БИГ и Музеју југословенске кинотеке у Београду, као и u Cineplexu АРЕНА у Новом Саду, могу погледати премијерне наслове, са фокусом на европској комедији, од којих већина неће имати биоскопску дистрибуцију. 

Пратећи програм представља омаж комичарима који су нас напустили у овој години, између осталих Љубиши Самарџићу, чији ће филм “Рад на одређено време” у недељу затворити пратећи програм овогодишњег фестивала.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести