Како је Роџер Мур видео себе као Џејмса Бонда (ВИДЕО)

Сер Роџер Мур, који је преминуо у 89. години након краткотрајне борбе са канцером, оставио је иза себе бројне, сјајне филмске наслове који су читавој генерацији обележиле авантуристичко детињство.
rodzer mur, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Иако је Рогер Мур и оригинални Светац (The Saint), ипак је остао најпознатији по улози чувеног шпијуна у служби њеног величанства Џејмса Бонда, кога је тумачио у чак седам филмова.

У тој улози је дефинитивно оставио дубок траг јер не само што је сјајно наследио маестралног Шона Конерија, него је улогу подигао на још виши ниво. Због тога бројни фанови високо цене и хвале Муров мандат у улози агента 007, а многи и данас тврде да је управо он био најбољи Бонд свих времена.

Међутим, сам Роџер Мур је за живота веровао да је он тек четврти најбољи Бонд. Говорећи о Данијелу Крејгу, који је екранизовао неколико последњих филмова о 007 и гледаоцима донео потпуно новог, злогласног и мрачног Бонда какав је изазвао бројне контроверзе међу фановима, Мур је рекао:

"Верујем да је Крејг одличан Бонд. Он је много јачи него што сам ја био и ради паклено добар посао у тој улози. Крејг и Шон Конери су, по мом мишљењу, несумњиво најбољи Бондови".

Сам Роџер Мур је за живота веровао да је он тек четврти најбољи Бонд

Упитан да мало појасни своју позицију на тој листи, Мур је рекао:

"Мислим да сам мало иза Џорџа Лезенбија".

Лазенби Бонд глумио само једном - 1969. у филму „У служби њеног величанства“ и често се сматра најгором верзијом Бонда. Стога познаваоци лика и дела сматрају да је овакав одговор у великој мери садржао Муров карактеристично цинични смисао за хумор...

40 најбољих Бондових цитата у извођењу Роџера мура

Уз Конерија, Крејга, Лезенбија и Мура, агента 007 Џејмса Бонда су тумачили још и Тимоти Далтон и Пирс Броснан, а најновији филм, 25. по реду је и даље само у најави. Крејг је прво децидно изјавио да више неће тумачити Бонда али је у међувремену мало ретерирао од тог става, а бројне су спекулације ко би га могао заменити. Помињу се Том Хидлстон, Том Харди, Лук Еванс, Орландо Блум... а као веома јак кандидат фигурира и Идрис Елба, који би тако био први црни Бонд.

А. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести