Карајлић: Нова серија Сложна браћа у старој кафани

БЕОГРАД: Хумористичка серија "Сложна браћа - Д некст ђенерејшн" биће другачија, са новим глумцима и временом радње, у односу на култне претходнике “Сложну браћу” из деведесетих, најавио је данас њихов творац музичар Неле Карајлић.
karajlic
Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg
"Најважније је да људи схвате да се ради о новој генерацији, о 25 година разлике, и да је једино иста кафана, која се само мало проширила", рекао је Карајлић новинарима који су данас посетили снимање серије у Шимановцима.
Серија "Сложна браћа" појавила се 1995. године као горка сатира тек окончаног рата у Босни и Херцеговини, у којој су ликове у кафани на ничијој земљи играли Владимир Савчић (1948-2009), Давор Дујмовић (1969-1999), Никола Пејаковић, Зоран Цвијановић, Жика Миленковић (1928-2008) и бројни други.
"Ко је пажљиво пратио серијал зна да је шест главних јунака несретно завршило у минском пољу. Тако да је ово нова генерација која њих наслеђује. Сведоци смо да се ствари мање-више нису пуно промениле. Мало је технологија узнапредовала, али су неки односи и наш менталитет остали исти”, истакао је Карајлић, чије је право име Ненад Јанковић.
Нових 12, скоро једночасовних наставака "Сложне браће - Д некст ђенерејшн" режираће Милорад Милинковић, а глуме поред Карајлића, Наташа Нинковић, Радослав Миленковић, Андрија Кузмановић, Ненад Окановић, Љубиша Савановић, Марко Гверо, Никола Пејаковић, Мима Караџић и други.
"Радио сам комедија и комедија у животу, али никад се на самом снимању нисам оволико смејао као што се смејем за време ''Сложне браће'' ", открио је Карајлић у паузи снимања.
Свестан да ће код гледалаца бити успоређивања између старе и нове "Сложне браће", Карајлић је истакао да му је био изазов да направи "други серијал који отвара потпуно нову причу о истој кафани".
Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg
"Увек сам умео да се са изазовима изборим. И оно што је сигурно, као и на сваки свој производ дајем гаранцију од 30 година. То вам више ни Мерцедес не може дати", нашалио се Карајлић.
Стару и нову "Сложну браћу" на неки начин повезује коначно појављивање Кемице, који се претходно јављао само глас који се меша у телефонску везу, Његовог оца Фикрета Халимића био је маестрално одиграо Савчић (1948-2009), а улога Кемице је сада поверена Гверу.
"Кемица је Фикин син који се никад није појављивао. Сад је време да га покажемо, да изађе на светлост дана као наследник објекта ''Сложна браћа'' ", рекао је Гверо агенцији Танјуг.
Редитељ Милинковић рекао је Танјугу да је серија "Сложна браћа- Д некст ђенерејшн" логичан наставак његове сарадње са Карајлићем започете на спотовима Забрањеног пушења, а потом и на хумористичком серијалу "Надреална тв" (2012).
"Правимо нову серију, другачије су околности, време, све је другачије. Не би требало да подсећа на оно старо. Нова је серија која се дешава на истом месту. Пошто је ''некст џенерејшн'' онда је све ново", нагласио је Милинковић.
Као и за прву “Сложну браћу" и за "Д некст ђенерејшн” сценарио је написао Карајлић, али овај пут уз помоћ сина Срђана Јанковића, а после наговора Окановића, који је велики поштовалац Карајлићевог првог хумориштичког тв серијала "Топ листа надреалиста" из осамдесетих.
Заједнички водитељски ангажман на телевизијском квизу "Ја волим Србију" са Карајлићем, за Окановића је био остварење сна да ради "са идолом из детињства".
"Због ''Надреалиста'' сам уписао глуму. Онда сам га наговорио да почне да пише наставак ''Сложне браће''. Велики сам фан, знам све еписоде напамет. И онда се изродио овај пројекат", рекао је Окановић Танјугу.
Према његовим речима, у серији његов лик Бомба "живи на веома високој нози, јавља се увек са раазличитих дестинација као Малдиви, Париз, Египат, Абу Даби, и ради за све стране, наравно за новац".
Двомесечно снимање серије је почело у мају, а премијера је планирана за јесен на каналу Суперстар.
Серија се ради у продукцији куће "ЕТМ" и Телекома Србија, чији је директор Владимир Лучић рекао новинарима на снимању да очекује да ће нови наставци бити на нивоу старе “Сложне браће”, ако не бољи и занимљивији.
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести