“Крцко Орашчић” добија и филмску верзију, премијера за Божић

БЕОГРАД: Плесачи компаније Балкан Денс Пројект из Београда учествују у филмској верзији чувеног балета "Крцко Орашчић" на оригиналну музику Петра Иљича Чајковског, који ће премијерно бити емитован онлајн током божићних празника широм света, саопштило је Удружење професионалних балетских играча, кореографа и педагога Србије.
krcko
Фото: Youtube Printscreen

Светска премијера балетског класика на великом екрану посебан је културни догађај, где учествују играчи споменуте платформе Балкан Денс Пројект у кореографији Александра Илића, у продукцији “Mannakin Theatar and Dance” из Сан Франциска (САД), на иницијативу Нејтана Котама, директора и кореографа те компаније из Америке.

Уметнички тим и играчи - Мојца Мајцен, Миона Петровић, Катарина Стојковић, Бранко Митровић, Лука Живковић, Јакша Филиповац и Никола Павловић, својим извођењем кореографије шаљу снажну поруку да се сви морају чувати и придржавати прописаних мера против пандемије, што је и идеја продуцената за концепт извођења кореографије - обавезне маске, без контаката и прописана дистанца играча.

“Крцко Орашчић” у кореографији Александра Илића дочарава долазак животиња на новогодишњу забаву.

Овај пројекат је настао у ишчекивању да се уметници коначно комотно врате у позоришта и наставе са живим наступима и контакт са публиком, те је уметнички тим Балкан Данце Пројецт-а одлучио да уђе у продукцију филма да барем на тренутак приближи ту идеју гледаоцима.

Осим домаћих балетских уметника, у филму је присутан и велики број кореографа и играча из целог света, а из Србије ће се представити и компанија “Балет младих” која ће извести “Валцер цвећа” на тему овог празничног балета.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести