Марковић: Филм "Тома" има нешто исцелитељско

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала "Танјуг Рефлектор" била је глумица Сања Марковић, која је говорила о улози Гордане, треће супруге Томе Здравковића, коју игра у филму "Тома" редитеља Драгана Бјелогрлића.
sanja markovic
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Марковић је рекла да јој много значи улога у Бјелогрлићевом биографском филму о композитору и певачу народне музике Здравковићу (1938-1991), јер је Гордана много јака, храбра и несебична жена, као њена мајка и све жене из њеног окружења, са којима је одрастала.

"Трудила сам се да нађем код ње ту искру истине живота и једноставности. Ту је њена лепота. Наизглед једноставна жена, са свим својим мукама и проблемима", рекла је Марковић о улози за коју је недавно добила награду за најбољу женску епизоду на Филмским сусретима у Нишу.

Глумици је најтежи био први дан њеног снимања када је била на реду и најтежа Гоцина сцена у филму, и истиче да је лакше пребродила рад на "Томи", свом дебитантском филму, "захваљујући свима на сету, на челу са Бјелогрлићем".

Према њеним речима, сарадња са Бјелогрлићем је била предивна, а позив да дође на кастинг за "Тому" добила је телефоном после улоге у представи "Путујуће позориште Шопаловић" у Југословенском драмском позоришту.

"Ноћ пре сам седела са друштвом и слушала Шабана Шаулића и рекла како би волела да играм Гоцу, његову жену. Када ме позвао... стварно сам мислила да се неко шали са мном! Испоставило се да је Гоца и Томина жена. Да би био велики певач мораша да имаш жену Гоцу", духовито примећује глумица.

Здравковићеву супругу још није имала прилику да упозна, али Марковић очекује да ће се то десити ускоро на београдској премијери "Томе", и нада се да ће Гордана осетити колико ју је заволела и да ће јој се њена улога "свидети у тој мери да ће рећи да има бар мало истине".

Марковић је оценила да "Тома" има нешто "исцелитељско" у својој причи, која може да дирне сваког, па се нада да ће филм емотивно утицати на људе.

У ЈДП-у Марковић са својом омиљеном колегиницом Јованом Беловић од априла игра представу "Мој муж" северномакедонске списатељице Румене Бужаровске у режији Јоване Томић.

"Насрећније смо кад добијемо коментаре после представе да се види да се нас две много волимо. Играмо по пет жена у свакодневном окружењу, са проблемима и мукама које добро пожнајемо. Обожавам ову представу и надам се да ћемо је играти дуго, дуго", закључила је Марковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести