„Мерлинка” и у Музеју савремене уметности Војводине

Избор из програма међународног фестивала квир филма “Мерлинка”, који се ових дана одржава у Београду, по шести пут моћи ће да прати и публика у Новом Саду у Музеју савремене уметности Војводине.
muzej savremene umetnosti1
Фото: Youtube Printscreen/RTV

Програм почиње вечерас у 18 часова дискусијом “Суицид и аутодеструкција у ЛГБТ заједници” коју ће модерирати Небојша Пекас из Берлина, а говоре Ведрана Мирковић, психолошкиња и Милица Малетин, студенткиња режије чији ће кратки филм „Подршка“ бити приказан од 19 часова. Након пројекције и разговора са ауторком следи амерички документарац „Стварање Монтгомерија Клифта“ о животу овог глумца и геј иконе, а у 21 час приказује се аустријски играни филм „Ерик и Ерика“.  Суботњи програм почиње у 19 часова пројекцијом америчког документарног филма „Геј хор дубоки југ“ о хору сачињеном од геј мушкараца из Сан Франциска који креће на турнеју по јужном (конзервативном) делу Америке. Следи босански кратки филм „Фикус“  и у  21 час  амерички филм „Дивље ноћи са Емили“ о мање познатој страни песникиње Емили Дикинсон.

У недељу у 19 часова приказује се холандски документарни филм „Галор“ о дрег краљици Лејди Галор. Следе кратки хрватски филм „Пети спрат лево“ и македонски кратки филмови „Неонска срца“ и „Прави тренутак“. За крај програму, у 21 час биће приказана француска комедија „Сјајни шкампи“ која прати олимпијског шампиона на крају каријере који даје хомофобичну изјаву и за казну постаје тренер аматерског геј ватерполо тима. Улаз на фестивал је слободан.      

 Н. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести