Мили Турајлић награда у Холивуду

Документарни филм Миле Турајлић “Друга страна свега” награђен је за најбољи сценарио на годишњој додели награда Међународног удружења документариста (International Documentary Association - ИДА) у Лос Анђелесу.
mila turajlic
Фото: Youtube Printscreen

ИДА Documentary Awards је најпрестижнија светска церемонија посвећена документарном филму и ове године је одржана у чувеном Парамаунт студију у срцу Холивуда. Ова награда се такође сматра једним од главних догађаја који отварају “сезону Оскара”. У оквиру кампање за оскаровску трку, филм “Друга страна свега” је члановима америчке академије приказан у Њујорку, Лос Анђелесу и Сан Франциску почетком овог месеца. Истовремено, стигла је вест да је филм уврштен на листу најбољих филмова 2018. године коју је саставио један од најцењенијих критичара данашњице Ричард Броуди.

Листа је објављена у часопису “Њујоркер”, где се филм српске редитељке нашао међу играним филмовима аутора као што су Спајк Ли, Вес Андерсон, Клинт Иствуд, браћа Коен. Филм, који је прошле године проглашен за најбољи документарац на фестивалу ИДФА у Амстердаму, а који важи за најзначајнији фестивал посвећен документарном филму, тренутно је у биоскопској дистрибуцији у Француској и Немачкој.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести