Негативне критике за завршницу Ратова звезда

ЛОС АНЂЕЛЕС: Многи критичари сматрају да "Успон Скајвокера" који је требало да буде сјајан завршетак приче о Ратовима звезда, филмског серијала дугог 42 године, није успео а редитеља Ј.Ј. Абрамса оптужују да није оригиналан.
uspon skajvokera2
Фото: Youtube Printscreen

Критичари тврде да је завршетак скројен тако да подилази окорелим фановима овог серијала.

На сајту Ротен Томатос добио је само 59 одсто позитивних оцена, што је најгоре за неки филм из серијала од "Фантомске претње" који се иначе сматра најгорим од њих девет.

Часопис Лос Анђелес Тајмс је филм назвао "кукавичким" с "јефтиним обртима", преноси Н1.

"У жељи да никога не увреди, испао је као да су га радили фанови, а не професионалне филмаџије", додаје часопис.

Магазин Холивуд Рипортер пише да је Абрамс направио филм по начелу "више је више", што гледаоца оставља "надутог због превише различитих јела с чудним састојцима".

Претходни филм, "Последњи Џедај" био је експерименталан и одушевио је критичаре, али га је зато, јер је пореметио неке догме Ратова звезда, на нож дочекало гласно крило тврдокорних фанова.

С друге стране, има и позитивних критика. Тако Верајети пише да се ради о "најелегантнијој и најемотивнијој" епизоди Ратова звезда од "Империја узвраћа ударац" из 80-их година.

Дејли телеграф додаје "да нашим јунацима даје крај какав заслужују", а ЦНН наводи да је Абрамс снимио "филм за оне који га највише воле".

Лист Њујорк Тајмс није био тако увиђаван и написао је да је Абрамс "најупорнији Б студент у популарној култури".

Зналци, међутим, не очекују да ће лоше критике смањити жељу да се погледа филм, који је у среду ушао у светску дистрибуцију и претпостављају да би првог викенда приказивања могао да заради између 200 и 225 милиона долара на благајнама у САД и Канади, а то би било међу најбољим отварањима у историје филма.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести