Немачком глумцу Уду Киру уручен Београдски победник на Фесту

Немачком глумцу, Уду Киру, синоћ је у мтс Дворани уручен почасни Београдски победник за изузетан допринос филмској уметности.
e
Фото: Youtube Printscreen

Након тога одржана је премијера његовог филма "Мој комшија Адолф".

"Хвала, хвала", обратио се Удо публици на српском језику.

"Свиђа ми се Победник. Лепши је од Оскара, јер је наг!", прокоментарисао је. Подсетио је публику зашто му је Београд важан.

"Пре 50 година сам снимио свој први филм, 'Знак ђавола' са Оливером Катарином. Обоје смо били веома млади и лепи. Много ми се допала. Имала је диван глас" рекао је Киру.

О филму "Мој комшија Адолф" није хтео много да открива, само да је реч о црној комедији.

"Хвала вам што сте дошли. У Београду сам се дивно провео, остајем овде још два дана. Видимо се, можда, опет ускоро", поручио је на крају.

У својој, пола века, дугој каријери Удо је остварио преко 250 улога.

"Публици у мтс Дворани представљене су неке од најважнијих, у филмовима "Дракула", "Суспирија", "Берлин Александерплац", "Нарцис и Психа", "Мој приватни Ајдахо", "Европа", "Џони Мнемоник", "Кроз таласе", "Меланхолија", "Авантуре Пинокија", "Армагедон", "Плес у тами", "Модиљани", "Нимфоманка", "Обојена птица"...

У филму "Мој комшија Адолф" израелског редитеља Леона Придовског, Удо Кир игра тајанственог странца који се досељава у миран колумбијски комшилук шездесетих година прошлог века. Његов први комшија уверен је да је он Адолф Хитлер лично.

Почасни лауреати Београдског победника у оквиру 51. ФЕСТ-а су и Барбара Сукова, Лордан Зафрановић и Добривоје Танасијевић - Ден Тана.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести