Нови Тарантинов филм ипак на Канском фестивалу

Квентин Тарантино се званично враћа на Кански фестивал, и то са дугоочекиваним филмом “Било једном у Холивуду”, који ће се наћи у званичној конкуренцији за Златну палму ове године, пише Босонога.
е
Фото: Youtube Printscreen

Након сумњи да ће уопште бити завршен до почетка фестивала, због чега се није нашао у званичном програму објављеном 18. априла, филм у којем глуме Бред Пит, Леонардо Дикаприо и Маргот Роби, такмичиће се за Златну палму у конкуренцији са филмовима режисера Кена Лоуча и Теренса Малика.

“Плашили смо се да филм неће бити спреман. Тарантино је раније завршио филм, након што је четири месеца заредом провео у студију за уређивање материјала”, изјавио је директор фестивала у Кану, Тијери Фремо.

Девети филм америчког редитеља биће приказан премијерно на Канском фестивалу, 25 година од “Петпарачких прича” за које је добио Златну палму 1994. године.

Тијери Фремо је описао филм “Било једном у Холивуду” као “љубавно писмо Тарантина Холивуду свог детињства, турнеју рок музике из 1969. године и као оду за филм уопште”.

Овогодишњи, 72. Филмски фестивал у Кану трајаће од 14. до 25. маја.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести