Новосадска премијера „Ко то тамо пева” у новом руху

Први дигитално рестаурирани филм „Ко то тамо пева“, у оквиру пројекта „Вип Кинотека“, биће приказан у уторак, 23. јануара у Културном центру Новог Сада, с почетком у 19 часова.
s
Фото: Youtube Printscreen

Поштоваоци једног од најпознатијих филмова домаће кинематографије имаће прилику да бесплатно уживају у врхунском квалитету слике и тона, као и у чувеним репликама које се и данас цитирају.

Захваљујући сарадњи Југословенске кинотеке и компаније Вип мобајл, култно дело Слободана Шијана, које се последње три деценије налази на врху листе најбољих филмова свих времена, биће приказано широм Србије. Након пројекција у Смедереву, Крагујевцу и Новом Саду, рестауриран и дигитализован филм „Ко то тамо пева“ доживеће своју „премијеру“ и у Нишу, Ужицу, Суботици, Чачку, Сопоту и Ваљеву.

Подсетимо, пројекат „Вип Кинотека“ има за циљ да сачува и заштити остварења која су обележила српску кинематографију, а проглашена су за национално културно добро од великог значаја. Овим пројектом, који тренутно обухвата десет филмских остварења снимљених од 1967. до 1993, започет је процес дигиталне рестаурације српског филмског наслеђа.

У наредних годину дана, филмска публика широм Србије ће имати прилику да у оквиру овог пројекта поново погледа рестаурирана остварења Живојина Жике Павловића, Горана Марковића, Жике Николића, Срђана Карановића и других наших познатих филмских редитеља.

Н. П-ј

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести