О ОЦУ АТОМСКЕ БОМБЕ Филм Кристофера Нолана "Опенхајмер" одушевио гледаоце широм Србије

Историјска, биографска драма "Опенхајмер" са Килијаном Марфијем у насловној улози од јуче се налази на редовном биоскопском репертоару, саопштили су дистрибитери. 
r
Фото: Youtube Prinscreen / Universal Pictures

Филм Кристофера Нолана, редитеља који је пет пута номинован за Оскара, оставио је без даха гледаоце широм Србије и очекивано, до последњег места напунио биоскопске дворане.

Филм "Опенхајмер" сниман је на потпуно нов, револуционаран начин, комбинацијом 65mm IMAX® и 65mm траке великог формата, укључујући, по први пут икада, IMAX® црно-белу дигиталну фотографију.

Филмофили, заљубљеници у Ноланов опус, као и познаваоци прилика које су довеле до једног од највећих и најконтроверзнијих изума човечанства са великим нестрпљењем чекали су прве кадрове на великом платну.

По сценарију и у режији Кристофера Нолана, "Опенхајмер" је епски трилер сниман IMAX® технологијом, који публику уводи у парадоксални живот једног загонетног човека.

У улози Џеја Роберта Опенхајмера гледаћемо Килијана Марфија, док Емили Блант тумачи лик његове супруге, биолога и ботаничарке Кетрин Кити Опенхајмер.

Добитник Оскара, Мет Дејмон, глуми генерала Лезлија Гроувса Џуниора, директора пројекта Менхетн, док је Роберт Дауни Џуниор у улози Луиса Страуса, оснивача Америчког комитета за атомску енергију.

Номинована за Оскара, Флоренс Пју глуми психијатра Џин Тетлок, Бени Сафди игра теоретичара физике Едварда Телера, Мајкл Ангарано глуми Роберта Сербера, А Џош Харнет пионира америчке нуклеарне науке, Ернеста Лоренса.

У филму "Опенхајмер" такође игра и добитник Оскара Рами Малек, као и осам пута номинован за Оскара глумац, сценариста, продуцент и редитељ Кенет Брана, који је раније сарађивао са Ноланом.

У филму глуме и Дејн Дехан, Дилан Арнолд, Дејвид Крамхолц, Олден Еренрајх и Метју Модини.

Радња филма заснована је на књизи која је освојила Пулицерову награду, "Амерички Прометеј: Тријумф и трагедија Џеја Роберта Опенхајмера" коју су написали Каи Берд и покојни Мартин Џеј Шервин.

Ноланови филмови, међу којима су "Тенет", "Данкерк", "Међузвездани", "Почетак" и трилогија "Мрачни витез", зарадили су преко 5 милијарди долара широм света и награђени са 11 Оскара и 36 номинација, укључујући и две номинације за најбољи филм.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести