Обележена 10. годишњица Српске филмске асоцијације

БЕОГРАД: Српска филмска асоцијација (СФА) обележила је вечерас десетогодишњицу рада у свечаној сали Скупштине града Београда.
film, ilustracija pixabay
Фото: pixabay.com

Како је истакнуто, данас Србија нуди страним продукцијама врхунска студија, опрема, искусне екипе и изванредне професионалце из области визуелних ефеката и постпродукције.

Заједничким залагањем филмска индустрија постала је један од носећих стубова креативне индустрије у земљи и региону са преко 30 милиона евра прихода годишње само од страних пројеката који се снимају.

Како је речено, Београд се етаблирао као једна од значајнијих дестинација у региону, а Србија постала незаобилазна станица у источној Европи када је продукција филма и реклама у питању.

Овом приликом додељена су признања и захвалнице представницима најатрактивнијих локација у земљи, институцијама које су дале значајну подршку снимању филмова и рекламама и најбољим пословим партнерима.

Плакету и захвалницу институцијама које су дале кључну подршку развоју филмске индустрије и координацији свих нивоа државне управе неопходне за реализацију продукцијског посла, добили су Влада Србије, Министарство привреде Србије, Министарство унутрашњих послова, Министарство одбране и Војска Републике Србије, као и Филмски центар Србије.

Признања су добили и Привредна комора Србије, београдски Секретаријат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координације односа са грађанима, Управа царина, Завод за заштиту споменика културе Града Београда, Туристичка организација Србије, Србијашуме, ЈКП Градска чистоћа и ЈКП Зеленило Београд.

Плакету за најатрактивније локације којима се филмске екипе стално враћају добили су: Дворски комплекс Краљевски и Бели двор, Град Београд, Град Нови Сад и тврђава Петроварадин, Град Панчево, Сава Центар, Београдска тврђава Калемегдан, Стара планина, Национални парк Тара и Смедеревска тврђава и КПГТ.

Производња аудио визуелног садржаја допринела је и развоју других привредних грана, па су овом приликом посебно истакнуте следеће куће као Најбољи филмски партнери: ABC osiguranje, Crown Plaza, Crow Serbia, Metropol Palace Hotel, Saint Ten Hotel, Radisson Collecion Old Mil Beograd i DHL.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести