Објављен трејлер за нови филм Кристофера Нолана "Oppenheimer"

БЕОГРАД: Први трејлер за нови филм једног од најважнијих редитеља данашњице Кристофера Нолана "Oppenheimer" доступан је поштоваоцима његовог опуса широм света.
њ
Фото: Youtube Printscreen

"Oppenheimer" приказује живот и етички упитна признања физичара Џеј Роберта Опенхајмера, који је заслужан за изум атомске бомбе.

Опенхајмер је био један од главних сарадника на Пројекту Manhattan, владином истраживању усмереном на стварање нуклеарног оружја, који се одвијао од 1942. до 1946.

Осим тога, био је и директор лабораторије у Лос Аламосу, где су се бомбе физички састављале. 

Килијан Марфи глуми Опенхајмера, чиме је први пут добио главну улогу у једном од Ноланових филмова. Марфи је био део глумачке поставе у многим Нолановим филмовима, као што су Inception, The Dark Knight и Dunkirk.

Глумачка екипа укључује и Флоренс Пју, Емили Блант, Роберта Даунија Млађег, Мета Дејмона, Гери Олдмана, као и Рамија Малека, Бенија Сафдија и многе друге.

Филм се темељи на биографском роману "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of Ј. Robert Oppenheimer", аутора Каја Бирда и покојног Мартина Џеј Шервина, који је 2006. освојио Пулицерову награду.

Осим адаптације књиге за екранизацију, Нолан је и редитељ и продуцент филма.

"Oppenheimer" је Ноланов први филм након Мемента из 2000. године који није објавио студио Warner Брос., након што је њихова сарадња прекинута након изласка филма Тенет.

Oppenheimer стиже у биоскопе 21. јула 2023. године.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести